26 / 04 / 2024

Çamlıca Camisi'ne metro geliyor!

Çamlıca Camisi'ne metro geliyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi'ne ulaşım raylı sistemle sağlanacak. İBB Meclisi'nde Çamlıca'ya metro hattı inşa edilmesine ilişkin imar plan değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi.



Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi'ne ulaşım raylı sistemle sağlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Çamlıca'ya metro hattı inşa edilmesine ilişkin imar plan değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi.


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Kasım ayı Toplantısı İBB'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleşti. Meclis'te Çamlıca'ya metro hattı inşa edilmesine ilişkin imar planı değişikliğini içeren komisyon raporu oylamaya sunuldu. Rapor, CHP'li meclis üyelerinin "ret" oyuna karşılık, AK Partililerin "evet" oyu kullanması sonucunda oy çokluğuyla kabul edildi.


Meclis'ten geçen karara göre, Altunizade'den Çamlıca'ya kadar uzanacak 3 buçuk kilometre uzunluğunda metro hattı inşa edilecek. Yapımı devam eden Çamlıca Camisi'nin açılmasıyla hareketliliğin artacağı bölgeye rahat ulaşım için raylı sistem inşa edilecek. Altunizade Köprülü Kavşağı'ndan başlayacak hat, Küçükçamlıca Mahallesi'nden Ferah Mahallesi'ne oradan da Çamlıca Camisi'ne kadar uzanacak. 


- Metro- Metrobüs- Marmaray'la entegre olacak

Metro hattı, Altunizade Köprülü Kavşağı'ndan metrobüs ve Üsküdar-Ümraniye metro hattıyla entegre olacak. Bu metro hattından Marmaray, Kadıköy-Kaynarca Metrosu ve şehir hatlarına ulaşım sağlanabilecek. Bu proje sayesinde, sabah ve akşam saatlerinde Boğaz geçişlerini kullananlar için büyük sıkıntı olan ulaşım akslarına alternatif bir güzergah oluşturulacak.


AA


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde açıklayıp, projesini yarışmayla yaptırdığı Camlıca Camisi ile Altunizade arasında yapılacak 3.480 metrelik metro hattının planlara işlenmesiyle ilgili Ulaşım ve Trafik Komisyon ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu, İBB Meclisi’nden oy çokluğuyla onaylandı.


 Hattın planlara işlenmesinin ardından, söz konusu aksa dair kamulaştırma ve imalat işlemleri yapılabilecek. Plan değişikliği, Koruma Kurulu görüşü alındıktan sonra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onayına sunulacak. Çamlıca Camisi’ne yapılacak metro hattı, Üsküdar–Ümraniye–Çekmeköy Metrosu ile entegre olacak. Metro şu 4 istasyondan oluşacak: Altunizade İstasyonu, Çamlıca Tepesi İstasyonu, Ferah Mahallesi İstasyonu, Çamlıca Camisi İstasyonu.


Hürriyet 


Haber Güncel Posta'da şu şekilde yer aldı


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı Çamlıca Camisi'ne metro hattı ııışa edilmesine ilişkin imar plan değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi. Çamlıca Camisime ulaşım için önce MecidiyeköyÇamlıca teleferik projesi tasarlanmış ancak bu proje Temmuz ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB) tarafından iptal edilmişti. 

Teleferik projesi yerine Altunizade metrosunun 3.5 kilometre uzatılarak camiye metro ile ulaşım sağlanacağı ilan edilmişti. 


DÖRT İSTASYON OLACAK

Altunizade Köprülü Kavşağımdan başlayacak hat, Küçükçamlıca Mahallesi'nden Ferah Mahallesi'ne oradan da Çamlıca Camisi'ne kadar uzanacak. 4 istasyondan oluşacak hattın durakları şöyle: Altunizade İstasyonu, Çamlıca Tepesi İstasyonu, Ferah Mahallesi ve Çamlıca Camisi İstasyonu olacak. Metro Hattı, Altunizade Köprülü Kavşağımdan metrobüs ve Üsküdar-Ümranıye metro hattıyla entegre olacak. Bu metro hattından Marmaray, Kadıköy-Kaynarca ve çıkış saatlerinde özellikle Kısıklı'da oluşan trafik yoğunluğunun toplu ulaşım ile rahatlaması planlanıyor. 


Güncel Posta


Geri Dön