26 / 04 / 2024

Çamlıca Kulesi'nin açılışı gecikti mi?

Çamlıca Kulesi'nin açılışı gecikti mi?

Gazeteci Melih Aşık, "Çamlıca Kulesi'nin temeli 2016 yılının mart ayında atılmıştı. 2018 yılında açılacağı söylendi. Açılmadı. 2019 yılı sonunda açılacağı söylendi. Yılın sonuna geldik, yine açılmadı." diyor...



Milliyet gazetesi köşe yazarlarından Melih Aşık bugün köşesinde "Çamlıca Kulesi" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

Askıya çıkan Kanal İstanbul’la ilgili ÇED raporunda akla yatmayan konulardan biri de inşaat süresi. Raporda inşaat süresi 4 yıl olarak belirtiliyor.
Süreyi duyunca Çamlıca Kulesi aklımıza geldi.

İstanbul Küçük Çamlıca’da dev bir radyo televizyon kulesi inşa ediliyor. Artık kentin neresinden baksanız bu kuleyi görebilirsiniz.

Deniz seviyesinden 583 metre yüksekliğindeki bu kule çevredeki radyo ve televizyon antenlerini toparlayacağı gibi seyir terasları ve lokantalarıyla aynı zamanda turistik bir mekân olacak. Yılda 4.5 milyon turist çekeceği konuşuluyor.

Kulenin temeli 2016 yılının mart ayında atılmıştı.

5 Şubat 2017 tarihinde internet sitelerinde zamanın başbakanı Binali Yıldırım’ın demeci yer aldı. Kulede inceleme yapan Binali Bey diyordu ki:

“Ramazan Bayramı’ndan önce inşallah açmak için arkadaşlar gece gündüz çalışıyorlar.”

Kule o yıl Ramazan’da açılmadı. 2018 yılında açılacağı söylendi. Açılmadı. 2019 yılı sonunda açılacağı söylendi. Yılın sonuna geldik, yine açılmadı. Şimdi açılış için 2020’nin yaz aylarından söz ediliyor. O tarihlerde açılırsa inşaat 3 yıl gecikmiş ve 4.5 yıl sürmüş olacak. Bir kulenin inşaatı 4 yılda bitmiyorsa muazzam bir proje olan Kanal’ın inşaatı kaç yıl sürer? Hele de proje yapmak ve uygulamaktaki bu başarımızla!

Çamlıca TV Kulesi'nin kaplama işlemleri tamamlandı!
 

 


Geri Dön