19 / 04 / 2024

Çamlıca Tepesi cami projesi teslimleri için son gün bugün!

 Çamlıca Tepesi cami projesi teslimleri için son gün bugün!

Proje yarışması için bugüne kadar 92 dosya alındı. 10 Eylül’de sonuçlanacak yarışmanın projeleri, Haliç Kongre Merkezi’nde sergilenecek. Dernek Başkanı, teslim ve sonuçlar için süre uzatılmayacağını belirtti



Gündeme gelmesiyle tartışılan ve İstanbul’un simgesi olması planlanan Çamlıca Tepesi Cami projesinde sona yaklaşılıyor. İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen proje yarışmasında, bugün projelerin teslimi için son gün. Yarışmanın sonuçları ise 10 Eylül’de kamuoyuna açıklanacak. 


92 dosya alındı


Proje yarışması için 92 dosya alındığını belirten Dernek Başkanı Vahap Kanıtoğlu, “92 dosyanın alınması bizim için çok iyi bir rakam. Türkiye’de bu işle ilgili insanlar, mimarlar bu işi sahiplenerek, ilgi gösterdiler. Bu sürenin yeterliliği görüp de bu dosyaları aldılar. Bu işle ilgili işi bilen, konuşan değil de işi bu olan insanlarımız, mimarlarımız ilgilendi” diye konuştu. 7-8-9 Eylül tarihlerinde toplanacak seçici ve danışma kurulu, kararını verecek. Projeler, Haliç Kongre Merkezi’nde sergilenecek.


Vatan


Geri Dön