18 / 04 / 2024

Çamlıca'da 1000 konutluk proje hayata geçiriliyor!

 Çamlıca'da 1000 konutluk proje hayata geçiriliyor!

Emaar properties'in Türkiye iştiraki Emaar Türkiye yatırımlarına devam ediyor. İstanbul Büyükçekmece 'de villa projesi inşa eden şirket Çamlıca 'da 1000 konutluk proje hayata geçiriyor. Proje, turizm, eğlence, alışveriş merkezi geliştirmeyi planlıyor.



Dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerin arasında bulunan ve dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa, dünyanın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi The Dubai Mail gibi projelere imza atan Emaar Properties'in Türkiye iştiraki Emaar Türkiye, yatırımlarına devam ediyor. Türkiye'de ilk olarak Büyükçekmece'deki villa projesi Toskana Vadisi ile varlık gösteren Emaar Türkiye'nin ikinci yatırımı olan bir karma proje Emaar Square'in ise Çamlıca'da inşaatı devam ediyor. Emaar Türkiye geçtiğimiz ay lansmanını yaptığı ve Toskana Vadisi'nin hemen yanında projelendirilen Luxury Designer Outlet ise, 125 milyon dolarlık proje maliyetiyle dünyanın en seçkin markalarına ev sahipliği yapacak. Türkiye pazarında bugüne kadar yaklaşık 3.3 milyar dolarlık bir yatırım yapan Emaar, uzun soluklu ve yüksek katma değerli bir şirket olmayı hedefleyerek, bundan sonraki yatırımlarına konutun yanı sıra ticari gayrimenkul, turizm - eğlence, alışveriş merkezi geliştirmeyi planlıyor. 


ÇAMLICAYA BİN KONUT 

Emaar Türkiye'nin ikinci projesi olan Emaar Square'in inşası Çamlıca'da devam ediyor. 66 dönüm arazi üzerine tasarlanan projede, lansman sonrasında kısa bir sürede satış ve kaporalı rezervasyonlarla hedeflenenin üzerinde satış gerçekleştirildiği belirtildi. Birinci etabının 2015'in son çeyreğinde tamamlanması planlanan Emaar Square projesi 2012-2013 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde "Dünyanın En İyi Karma Kullanımlı Mimari Projesi" ve 20122013 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde "En İyi Karma Kullanımlı Mimari Projesi" gibi birçok odülun sahibi oldu. Ayrıca 2013-2014 Avrupa Gayrimenkul ödüllerinde ise "En iyi Karma Kullanımlı Iç Mekan", "En İyi İç Tasarımlı Örnek Ev" ve " En iyi Yüksek Konut Mimari Proje" kategorilerinde ödül kazandı. Emaar Square yaklaşık 1000 konut, 180 odalı beş yıldızlı The Address Hotel'inyam sıra ve içinde Galleries LaFayette gibi Türkiye'de ilk kez faaliyet gösterecek markaların da bulunduğu Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezlerinden birisine sahip olacak. 

Emaar'ın Türkiye'deki ilk projesi olan ve İstanbul, Buyükçekmece Göl Vadisi'nde 1.7 milyon metrekarelik geniş bir alanda gerçekleştirilen Toskana Vadisi projesi, 24 farklı tipte toplam 469 lüks villa, ikiz villa ve bahçeli ve teraslı Toskana villa dairelerinden oluşuyor. 


Ortak sosyal alanların ve bahçelerin toplam 1 milyon 274 bin metrekare olduğu Toskana Vadisi, yaklaşık 300 futbol sahası büyüklüğündeki geniş bir alan üzerine kurulu olmasıyla dikkat çekiyor. 

Toskana Vadisi'nin 3. fazının inşası, Arıkan Yapı ortaklığıyla devam ediyor. 

Büyükçekmece'ye lüks outlet EMAAR, 125 milyon dolarlık yatırımla Büyükçekmece'ye dünyaca ünlü tasarımcıların ürünlerinin yer aldığı lüks outlet yapıyor. Emaar Türkiye, Luxury Designer Outlet projesi için İtalyan FINGEN'in grup şirketleri RDM. FINGEN Group ve JM Investments ortaklığıyla çalışıyor. 45 bin metrekarelik brüt kiralanabilir alana sahip, 203 bin metrekarelik bir arazinin üzerinde yer alacak projenin inşaatına 2015"in ilk çeyreğinde başlanırken, ilk fazın 2016 yılı Haziran ayında açılması planlanıyor. 

Hürriyet Ek


Geri Dön