28 / 03 / 2024

Çamlık Projesi Tokat Erbaa'yı değiştirecek!

Çamlık Projesi Tokat Erbaa'yı değiştirecek!

Tokat’ın Erbaa ilçesinde çamlık koruluğu için belediye tarafından düzenlenen mimari yarışmalarla başlatılan proje çalışmaları tamamlandı. Proje alanında restoran, otel, kış bahçesi ve havuz yapılması planlanıyor.



Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Çamlık Koru Park projesinin Yeni Erbaa profilinin ana yapılarından biri olacağını söyledi.


Tokat’ın Erbaa ilçesinde Çamlık Koruluğu için belediye tarafından düzenlenen mimari yarışmalarla başlatılan proje çalışmaları tamamlandı. Bu kapsamda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu usullerine göre 20 yıldan düşürmeli olarak, Yap-İşlet- Devret modeli esas alınarak çıkılacak ihalenin hazırlıkları başladı. 


Şehir merkezinde bulunan 35 dönümlük arazi için hazırlanan Erbaa Koru Park projesinin içerisinde karşılama meydanı, peyzaj öğelerinin yanı sıra 3 bin metrekarelik alanda restoran, 50 yataklı otel, kış bahçesi, çocuk oyun alanı yer alacak. 


Peyzaj öğelerinin Erbaa Belediyesi tarafından yapılacağı projenin otel, restoran ve kış bahçesinin yer aldığı alan projeye göre yatırımcı tarafından inşa edilip işletilecek. Çamlık mesire alanı içerisinde bulunan ve yaz aylarında yoğun olarak düğün organizasyonları için kullanılan yarı olimpik yüzme havuzu da ihale sonucu belirlenen süre boyunca yatırımcı tarafından işletilecek.


Çamlık Koru Park projesinin Yeni Erbaa profilinin ana yapılarından biri olacağını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, “Çamlık mesire alanına inşa edilecek olan Erbaa Koru Park Projesi, yapımına Gazi Bulvarımızdan başladığımız meydan ve çarşı merkezi sağlıklaştırması ile birlikte 2016 yılında hayata geçireceğimiz önemli bir proje. Erbaa’nın merkezinde Erbaa’ya hakim konumdaki alanıyla eşsiz güzellikteki bu mekanımız özellikle hem Erbaalı ailelerin, hem de Erbaa’ya gelen misafirlerin vakit geçirdikleri önemli bir mekan. Bilhassa tarihi milattan önce 2300’lü yıllara dayanan Horoztepe antik ören yerinin ortaya çıkarılması ile birlikte hem ulusal hem de uluslar arası anlamda bölge turizminin merkezi konumuna gelecek kentimizin önemli dinlenme ve konaklama mekanı olacak. Bu projemizi yap işlet devret yöntemiyle gerçekleştireceğiz. Yatırımcılarımızı bekliyoruz” dedi.


Hürriyet Yerel




Geri Dön