27 / 04 / 2024

Çan Belediyesi düğün salonunun temelini attı!

Çan Belediyesi düğün salonunun temelini attı!

Çanakkale’nin Çan ilçesinde, İstiklal Mahallesi’ndeki büyük bir sorunu çözecek olan Düğün Salonu inşaatının temeli törenle atıldı. Çan Belediyesi tarafından yapılan salon bin 200 metrekare inşaat alanına sahip...




Çanakkale’nin Çan ilçesinde, İstiklal Mahallesi’ndeki büyük bir sorunu çözecek olan Düğün Salonu inşaatının temeli törenle atıldı.


Temel atma törenine, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, AK Parti’li Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, AK Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, AK Parti Çan İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve yöneticileri, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Kuzu, “Kıymetli Çanlılar, bakın Termal Otel bizden önce de tüm belediye başkan adaylarının her seçim ‘Termal Otel yapacağız’ dedikleri bir projeydi. Farklı farklı yerlere yapacağız dediler, ama sadece şu kürsü kadar bir temel attılar. Termal Oteli yapmak bize nasip oldu. 2009 yılında partimiz bizleri aday gösterdi ve sizlerin karşısına çıktık. Sizler bizlere sahip çıktınız. Allah’a hamd ediyorum ki, sizlerin bize duyduğunuz güveni boşa çıkarmadık. 5 yıl önce 41 proje ile karşınıza çıkmıştık ve her biri maliyeti büyük projelerdi. Termal Oteldi, altyapıydı. Allah’a şükürler olsun ki, bu sözlerimizin her biri tek tek yerine geldi. Tabii en başta sizin desteğinizle. Ben o anlamda sizlere teşekkür ediyorum. Büyük projemizdir Termal Otel. Çan Belediye tarihinin en büyük işidir. Çan tarihinin en büyük hükümet yatırımıdır Kocabaş Çayı’ndaki proje. Yani Çan, 5 yıldır bizim dönemimizde ilk’leri ve en’leri yaşadı” şeklinde konuştu.


İstiklal Mahallesi Düğün Salonu’nun 1200 m2 inşaat alanında iki katlı, büyük bir salon olacağını kaydeden Başkan Kuzu, Çan Belediyesi’nin yaptığı eserlerin görsellerinin Çanakkale Kordon Boyu’nda sergileneceğini söyledi. Kuzu, “41 proje dedik, 80 tane yaptık. Pazartesi günü aday tanıtım toplantımızda açıkladık ve yine 41 proje ile çıkıyoruz. Sizler de şahitsiniz ki bu beş yıl içinde Çan için, sizler için dur durak bilmeden çalıştık. Sizlerin desteğiyle güzel eserler ortaya çıktı. Ama kusurlar da vardır elbette. Çan’da bu 5 yıl içinde bir kusur varsa, o kusur bana aittir, güzellik varsa o da sizlere aittir. Bu 5 yıl içinde çok hızlı çalıştık diyorum. Niye? Çan’ın 20 yıl içinde kaplumbağa misali kaybettiği zamanı bu 5 yıl içinde biz Çan’a kazandırdık. İşte örnek; Çan’a 20 yıl içinde yapılan hizmet tutarı 36 trilyon iken bu 5 yılda, ilk dönemimizde, hatta acemiliğimizde diyelim, yaptığımız yatırım toplamı 80 trilyon oldu değerli Çanlılar, 80 trilyon. Ama konuşuyorlar bazıları. Bir ara ‘60 trilyon borç var’ dediler, sonra 80’e çıktı, dün ben yine duydum belediyemizin 90 trilyon lira borcu varmış. Bizim öyle bir borcumuz yok. Tabii bunlar sallama şeyler. Bakın biz 2009 yılında şunu dedik; ‘biz iktidarla el ele olacağız, Çan’ı hizmetle buluşturacağız’ dedik. Çünkü Başbakanımız var. Kocabaş Çayı’nın ıslah projesi için kendilerine gittik, ‘bizim böyle bir projemiz var’ dedik. ‘Buyurun size 33 trilyon projenizi başlatın’ dedi. Bir ara da firma kaçmış yalanını yaydılar. Boyuna sallıyorlar. Bu hafta müteahhit tekrar çalışmaya başladı arkadaşlar. Bu da size müjdemizdir. Biz Çan’a 80 trilyon yatırım yaptık, onlar borç diyor. Niye öyle diyorlar biliyor musunuz? Onların geleneklerinde borç vardı, bizim geleneğimizde ise hizmet var. Başbakanımızın verdiği 33 triyon lira Çan’a verildiği bir para, geri ödenmeyecek bir para” dedi.


Törende yapılan duanın ardından Başkan Kuzu, AK Parti İlçe Başkanı Karagöz, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleriyle parti yöneticileri butona birlikte basarak İstiklal Mahallesi Düğün Salonu’nun temelini attılar. Temel atma töreninin ardından katılımcılara pilav-ayran ikramı yapıldı.



Star Gündem


Geri Dön