19 / 04 / 2024

Can Dündar'ın mal varlıklarına el koyma kararına itiraz reddedildi!

Can Dündar'ın mal varlıklarına el koyma kararına itiraz reddedildi!

Firari sanık eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulmasına yönelik yapılan itiraz mahkeme tarafından reddedildi. 



MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada firari konumda olan sanık eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın mal varlığına mahkeme kararıyla el konulmuştu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu karara Dündar’ın avukatı tarafından itiraz edildi.

Mevzuat gereği bir üst mahkeme olan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen itiraz, mahkeme heyeti tarafından değerlendirildi. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını usul ve yasaya uygun olduğunu değerlendirerek yapılan itirazı reddetti. Dava dosyası kararla birlikte yeniden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti 7 Ekim'de yapılan ara mahkemede, yurt dışında olan ve hakkında kırmızı bülten ile iade talebi bulunan sanık Can Dündar'la ilgili, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 247/2-a maddesi gereğince "15 gün içerisinde mahkemeye veya Türkiye sınırlarındaki herhangi bir adliye veya kolluk kuvvetine gelmediği, teslim olmaması durumda "kaçak" olduğuna dair karar verileceği, "gazete vasıtasıyla ve evinin kapısına asılmak suretiyle ilan yapılmasına" karar verildiği hatırlatılmıştı.

Söz konusu karara göre mahkemece ilan metni hazırlayarak gazetede yayımlanmak üzere Basın İlan Kurumu'na yazılan yazı ile sanığın evinin kapısına asılmak üzere Çengelköy Mahalle Muhtarlığına yazılan yazıların cevaplarının geldiği belirtilmişti.

İlanın 19 Eylül'de Milliyet gazetesinde yayımlandığı, ilan metninin de 21 Eylül'de sanığın evinin kapısına yapıştırıldığı ve bu tarihlerden itibaren 15 günlük sürenin dolduğu belirlenmişti.

Tüm bu süreçler doğrultusunda kaçak olan sanığa ait menkul ve gayrimenkullere CMK 247. ve 248. maddeleri gereğince orantılı bir şekilde el konulmasına da karar veren heyet,  Dündar’a  ait olduğu tespit edilen Ankara'nın Çankaya ilçesi Kültür Mahallesi'ndeki taşınmaz, Dikmen Mahallesi'ndeki taşınmaz, Muğla'nın bodrum ilçesindeki ana taşınmaz ve Üsküdar Çengelköy Mahallesi'ndeki ana taşınmazlara CMK'nın 128. maddesi gereğince el konulmasına hükmetmişti.

Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulmasına karar verildi!


Geri Dön