19 / 04 / 2024

Çanakkale 1915 Köprüsü heyecan yarattı!

Çanakkale 1915 Köprüsü heyecan yarattı!

Başbakan Yıldırım'ın, Çanakkale Boğazı'na yapılması planlanan "Çanakkale 1915 Köprüsü" için ilk kazmanın vurulacağı tarihi 18 Mart 2017 olarak açıklaması, Lapseki ilçesinde büyük sevinç ve heyecan yarattı.



Başbakan Binali Yıldırım'ın, Çanakkale Boğazı'na yapılması planlanan "Çanakkale 1915 Köprüsü" için ilk kazmanın vurulacağı tarihi 18 Mart 2017 olarak açıklaması, Lapseki ilçesinde büyük sevinç ve heyecanla karşılandı.


Anadolu yakasındaki Lapseki'nin Şekerkaya mevkisi ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkisi arasındaki alanda yapılacak köprü, Trakya'dan Ege ve Akdeniz'e uzanan taşımacılık hattında Çanakkale'yi Marmara Bölgesi'nde vazgeçilmez bir konuma taşıyacak.


Köprünün, bölgede bayram ve özel günlerde yaşanan yoğun trafiğin neden olduğu sıkıntıların da önüne geçmesi bekleniyor.


Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Yıldırım'ın açıklamasını büyük bir sevinçle karşıladıklarını söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yaptığı açıklamalarda bu tarihin beklendiğini ancak bunun resmen açıklanmasıyla heyecanlarının en üst seviyeye ulaştığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:


"Köprü bizim için Lapseki için Lapseki'nin çevresi için önemli. Köprünün başta buraya katkısı olacak, ekonomik olarak ise çok daha fazla olacaktır, bundan eminiz."


"Çile bitmiş olacak"

Yılmaz, bu süreçte köprü konusundaki olumlu veya olumsuz her konu için değerlendirme yapacaklarını ifade ederek, şöyle devam etti:


"Sayın Başbakanımızın açıklamasının ardından çarşıyı dolaştım, dolaşırken konuştuğumuz vatandaşlar ve esnaflar gerçekten çok mutlular. Lapseki'de şu an iskeleyi gezdiğinizde Çardak'a kadar araç sırası var. Sürekli burada böyle sıralar oluyor, kuyruklar oluyor. İnşallah bu kuyruklar da bitmiş olacak. Buraya gelen, karşıya, Avrupa'ya geçmek isteyen vatandaşlarımızın da çilesi böylece bitmiş olacak."


Arsa, arazi ve konut fiyatları yükselişte

Lapsekili iş adamı Halil Özer ise İstanbul'da ve körfez bölgesinde köprünün gittiği yere medeniyetin gittiğini gördüklerini belirtti. Bu medeniyetin Çanakkale'ye de gelmesi arzuladıklarını dile getiren Özer, şunları kaydetti:


"Köprüyle birlikte Lapseki'nin bir o kadar daha gelişeceğine inanıyoruz, hatta siyasi merciler, yerel yönetimler bununla ilgili çalışmalarını yapıyorlar, incelemelere devam ediyorlar. Şehri belki 10-20 yıl sonrasına hazırlıyorlar. Lapseki halkı da hem esnafı hem ticaret yapanları, ticaret adamları, iş adamları köprüyle birlikte ciddi anlamda istifade edeceklerini düşünüyorum. İşte görüyorsunuz son 3-4 yıldır arsa ve tarla fiyatlarında ciddi anlamda artışlar oldu, yine daire fiyatları, emlak ve konutta inanılmaz artışlar oldu. "


Esnaf İbrahim Kıroğlu da Çanakkale'ye köprü yapılmasını uzun yıllardır beklediklerini söyledi. Başbakan Yıldırım'ın açıklamasını büyük sevinçle karşıladıklarını ifade eden Kıroğlu, köprü yapılmasının her anlamda katkı sağlayacağını belirtti.


AA



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;


Çanakkale Boğazı’na yapılması planlanan ‘Çanakkale 1915 Köprüsü’ne ilk kazma 18 Mart 2017 tarihinde vurulacak. Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı bu açıklama, köprünün geçeceği Lapseki ilçesinde sevinçle karşılandı.


Çanakkale Boğazı’nın Avrupa yakasındaki Gelibolu ilçesine bağlı Sütlüce ve Anadolu yakasında Lapseki’ye bağlı Şekerkaya arasına yapılması planlanan köprüyle ilgili detaylar netleşiyor. Başbakan Binali Yıldırım, sosyal medya hesabından, “Çanakkale 1915 Köprüsü ve otoyoluna 18 Martta ilk kazma vurulacak” açıklaması yaptı. Başbakan Yıldırım’ın bu açıklaması, Lapseki’de memnuniyetle karşılandı. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, sürecin artık resmen başlamış olduğunu söyleyerek, “Başbakanımız, ‘18 Martta kazmayı vuracağız’ dedi. Zaten süreç devam ediyordu. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın daha önceki açıklamalarını biliyoruz. Bakanlar kurulunda yapılan açıklamayla bu işin resmen yapılacağı ortaya çıktı diye düşünüyorum. 18 Martta Lapseki ile Gelibolu arasına yapılacak olan köprünün temelini inşallah atacağız” dedi.


Ak Parti İlçe Başkanı Halil Özer ise, “Bugün tam tarih verildi. 18 Mart 2017’de Çanakkale Köprüsü’nün temelleri inşallah atılmış olacak. Daha önce köprünün yeriyle ilgili çeşitli söylentiler vardı. Köprü Gelibolu ve Lapseki arasına yapılacak, Avrupa’nın en uzun köprüsü olacak. Boğazın ilk köprüsü olacak. Daha önce gördük, İzmit’te, İstanbul’da köprünün gittiği yerlere bereket geldi. Köprüden sonra bölgemizin daha büyüyeceğini, gelişeceğini tahmin ediyoruz. İnşallah köprü Çanakkale’mize, Lapseki’mize, Gelibolu’muza, ülkemize hayırlı olur. En önemlisi de bu bölgede artan turizmden dolayı saatlerce gemi kuyruğu bekleyen vatandaşlarımızın çilesi bitecek” dedi.




Milliyet


Haber Habertürk'te şöyle yer aldı


Başbakan Binali Yıldırım, geçen cuma günü yaptığı Bakanlar Kurulu toplantısında Çanakkale'ye Boğaz Köprüsü müjdesini verdi. Başbakan Yıldırım, Çanakkale Boğaz Köprüsü için imzayı attığını, süreç başladığını ve 18 Mart 2017'de kazmayı vuracaklarını açıkladı. Televizyonlarda köprü müjdesini canlı yayında izleyen Çanakkaleliler'i büyük bir heyecan sardı. Yaklaşık 30 yıldan bu yana söylemden öteye gitmeyen ve bugüne kadar bir hayal olarak kalan Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün, Gelibolu İlçesi'nde Sütlüce ile Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkii'nde yapılması planlanıyor. Çanakkale 1915 Köprüsü'nün kuleler arası açıklığının 2023 metre olacağı ve 2023 yılına kadar hizmete gireceği bildirildi. 


Lapseki Belediye Başkanı AK Partili Eyüp Yılmaz, Başbakan'ın canlı yayında köprü müjdesini vermesinin bölgede heyecan yarattığını söyledi. Köprünün, sadece Lapseki ve Çanakkale için değil, bölge ve Türkiye için önemli bir proje olduğunu anlatan Başkan Yılmaz, şöyle dedi:


"İnşallah hep birlikte 2017'nin 18 Mart'ın da kazmayı vuracağız ve Çanakkale'ye yeni bir köprü kazandırmış olacağız. En önemlisi, boğaz geçişlerinde feribotlarda yaşanan sıra beklemeyle ilgili sorun kökünden çözülmüş olacak. Bölgemiz insanına da ekonomik olarak çok şey kazandıracak. Önümüzdeki yıllarda bölgemizde çok büyük değişiklikler olacağına inanıyoruz. Lapseki ve çevresi bakir bir bölge. Bu bölgeye çok büyük talepler var. Köprüyle beraber bu bölgeye talepler artmaya başladı. Başbakanın canlı yayında temelin atılacağı tarihi söylemesiyle birlikte bölgemizde farklı bir heyecan yaşanmaya başladı." 


Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki olarak imar ve altyapı yönünden de köprüye hazır olduklarını belirterek şöyle konuştu:


"Biz buradaki çarpık düzene kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bizim bir düzenimiz var burada ve devamını sağlayacağız. Lapseki'ye olan talebin karşılanması önemli. Önümüzdeki yıllarda burada bir nüfus artışının olacağı görünüyor. Biz bunun alt yapısını hazırlıyoruz. Şu an Lapseki'nin nüfusu 15 bin civarında ama alt yapısı, suyu, doğalgazı ve sosyal alanlarıyla birlikte Lapseki'nin altyapısını 50- 60 bin nüfusa göre hazırlıyoruz." 


HARİTAYA KÖPRÜYÜ KONDURDU


Lapseki'de 6 yıldan bu yana emlakçılık yapan Selahattin Bodur ise, köprünün yapılacak olması nedeniyle ilçede büyük bir hareket görüldüğünü söyledi. Emlak sektöründe son 2-3 yılda muazzam bir alışveriş yaşandığını ifade eden Bodur, Lapseki İlçesi ve bağlı Çardak beldesinin sırtlarında deniz gören ve yolu olan yerler ile ilçeye bağlı Suluca ile Kemliklialan bölgelerinde arsa ve tarlaların revaçta olduğunu belirtti. Bodur, şöyle dedi:


"Tabii ki 2- 3 yıl önce dönümü 10 bin lira olan yerler bugün için dönümü 50- 70 bin lira arasında gidiyor. İstanbul, Bursa gibi yerlerden birçok yatırımcı bizi arıyor. Depo için yer talep ediyorlar. Satılık daire, arsalara çok büyük talep var. Köprü söylentisinden sonra talepte büyük bir patlama yaşandı. Zannediyoruz ki bayramda ve sonrasında iyi talepler olacak." 


İlçede emlakçı Sadettin Atasoy ise, Başbakan Yıldırım'ın köprünün temelinin 18 Mart'ta atılacağını söylemesi ile emlak sektörünün patladığını söyledi. Atasoy, "Şu anda bütün yatırımcıları bekliyoruz" dedi. bodur, ofisindeki Çanakkale haritasına Gelibolu-Lapseki arasına bir köprü fotoğrafının şimdiden yapıştırdı. 


Çok sayıda kişi köprünün yapılacak olmasını güzel bir gelişme olarak değerlendirdi. Feribotlardaki araç sıralarının kalkacak olması ve saatlerce feribot sırası beklemekten kurtulacak olmaları nedeniyle sevinçli olduklarını belirtti. Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün yapılmasının, gelir kaynağı oluşturacağını belirten yörede oturanlar ilçede arsa fiyatlarının şimdiden kat kat arttığını, satılık arsa bulmanın bile zor olduğunu söyledi. 


Biga İlçesi'nde oturan Cahit Akkayalı da "Köprü yapılacak ama geç kalınmış bir karar. İstanbul'a üç köprü yapıldı da bir tane de Çanakkale'ye yapılması gerekirdi. 18 Mart'ta temelin atılacağını duyduk. Memnun oluruz. Bir an önce yapılsın" dedi. 


Habertürk


Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;


Başbakan Binali Yıldırım'ın, Gelibolu İlçesi Sütlüce ile Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkii arasında yapılması planlanan boğaz köprüsünün temelinin 18 Mart 2017 tarihinde atılacağını açıklaması, Çanakkale'de büyük bir heyecan yarattı. Köprü müjdesi, bölgedeki emlak fiyatlarını ciddi oranda arttırırken, feribot sırası beklemekten bunalanlar bu habere sevindi.



Başbakan Binali Yıldırım, geçen cuma günü yaptığı Bakanlar Kurulu toplantısında Çanakkale'ye Boğaz Köprüsü müjdesini verdi. Başbakan Yıldırım, Çanakkale Boğaz Köprüsü için imzayı attığını, süreç başladığını ve 18 Mart 2017'de kazmayı vuracaklarını açıkladı. Televizyonlarda köprü müjdesini canlı yayında izleyen Çanakkaleliler'i büyük bir heyecan sardı. Yaklaşık 30 yıldan bu yana söylemden öteye gitmeyen ve bugüne kadar bir hayal olarak kalan Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün, Gelibolu İlçesi'nde Sütlüce ile Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkii'nde yapılması planlanıyor. Çanakkale 1915 Köprüsü'nün kuleler arası açıklığının 2023 metre olacağı ve 2023 yılına kadar hizmete gireceği bildirildi. 



Lapseki Belediye Başkanı AK Partili Eyüp Yılmaz, Başbakan'ın canlı yayında köprü müjdesini vermesinin bölgede heyecan yarattığını söyledi. Köprünün, sadece Lapseki ve Çanakkale için değil, bölge ve Türkiye için önemli bir proje olduğunu anlatan Başkan Yılmaz, şöyle dedi:



"İnşallah hep birlikte 2017'nin 18 Mart'ın da kazmayı vuracağız ve Çanakkale'ye yeni bir köprü kazandırmış olacağız. En önemlisi, boğaz geçişlerinde feribotlarda yaşanan sıra beklemeyle ilgili sorun kökünden çözülmüş olacak. Bölgemiz insanına da ekonomik olarak çok şey kazandıracak. Önümüzdeki yıllarda bölgemizde çok büyük değişiklikler olacağına inanıyoruz. Lapseki ve çevresi bakir bir bölge. Bu bölgeye çok büyük talepler var. Köprüyle beraber bu bölgeye talepler artmaya başladı. Başbakanın canlı yayında temelin atılacağı tarihi söylemesiyle birlikte bölgemizde farklı bir heyecan yaşanmaya başladı." 




Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki olarak imar ve altyapı yönünden de köprüye hazır olduklarını belirterek şöyle konuştu:



"Biz buradaki çarpık düzene kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bizim bir düzenimiz var burada ve devamını sağlayacağız. Lapseki'ye olan talebin karşılanması önemli. Önümüzdeki yıllarda burada bir nüfus artışının olacağı görünüyor. Biz bunun alt yapısını hazırlıyoruz. Şu an Lapseki'nin nüfusu 15 bin civarında ama alt yapısı, suyu, doğalgazı ve sosyal alanlarıyla birlikte Lapseki'nin altyapısını 50- 60 bin nüfusa göre hazırlıyoruz." 


Yeni Asır


Geri Dön