19 / 04 / 2024

Çanakkale-Ankara uçak seferleri başladı!

Çanakkale-Ankara uçak seferleri başladı!

Uzun bir aradan sonra Çanakkale-Ankara uçak seferleri bugün başladı. AnadoluJet tarafından yapılacak seferler pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar günleri Ankara’dan saat 08.45, Çanakkale’den ise 10.30’da olacak...




Uzun bir aradan sonra Çanakkale-Ankara uçak seferleri bugün başladı. AnadoluJet tarafından yapılacak seferler pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar günleri Ankara’dan saat 08.45, Çanakkale’den ise 10.30’da olacak.


Onarım sebebiyle bir yıldır uçuşlara kapalı olan Çanakkale Havaalanı’nda tarifeli seferler kapsamında bugün ilk kez AnadoluJet’in uçağı indi. Ankara’dan kalkan ve saat 10.00’da Çanakkale'ye varan uçak için karşılama töreni yapıldı. Uçak ve içindeki yolcular AK Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir, Milletvekili ve belediye başkan adayı Mehmet Daniş, Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkan Vekili Adnan Albayrak, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin ile çok sayıda bürokrat tarafından karşılandı. Uçak aprona girerken iki itfaiye aracı, karşılıklı uçağa su sıktı. Aralarında ilk defa uçağa binenler ve şehit çocuklarının da bulunduğu 25 öğrenci de uçakla Çanakkale'ye geldi. Öğrenciler, inişte protokol tarafından karanfillerle karşılandı. Daha sonra aprona koyulan kurdele, Vali Çınar ve beraberindekiler tarafından kesilerek Çanakkale Havaalanı’nda uçak seferleri temsili olarak başlatıldı. Çınar, seferlerin Çanakkale halkına hayırlı olmasını dileyerek, İstanbul seferlerinin de yapılması için çaba gösterdiklerini söyledi.



Hürriyet


Geri Dön