26 / 04 / 2024

Çanakkale Atatürk Evi Müzesi hizmete açıldı!

Çanakkale Atatürk Evi Müzesi hizmete açıldı!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Bigalı köyünde yeniden inşa edilen ‘Atatürk Evi Müzesi’, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı törenle hizmete açıldı. 



Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Bigalı köyünde 1 yıl 9 aydır restore edilen Atatürk Evi Müzesi hizmete açıldı. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bigalı köyünde bulunan 1 Şubat 2017’de restorasyon çalışmaları başlanılan Atatürk Evi Müzesi’nin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Avustralya’nın Çanakkale Konsolosu Dylan Walsh, Avustralya’nın Asker Ateşesi Albay Andrew Fidge, Yeni Zelanda’nın Türkiye Büyükelçi Yardımcısı Ed Mc Isaac, kaymakamlar, belediye başkanları ile gaziler ve vatandaşlar katıldı. 

Açılış töreninde konuşan Başkan İsmail Kaşdemir, "Bu tarihi alanda kale olsun, tabya olsun, siper olsun ne varsa, biz bu tarihten gelen emanetlerin hepsini ayağa kaldırmak gibi görevimizin olduğunu düşünüyoruz. Uzun yıllar müze olarak hizmet vermiş, fakat zamanla yıpranmıştı. Hemen işe başladık. Projelerini tamamladık. Ödeneğini bulduk. İçeride ilk defa sergilenecek orijinal eserler de var. Bigalı sakinleri zaten bugünü bekliyordu. Emeği olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.


Bakan Mehmet Nuri Ersoy ise "Atatürk bu büyük kahramanlık öyküsünü ve kahramanlık öyküsünde yaşayacak noktaları burada kazanmaya başladı. Bu evin ulu önderin hatırasını yaşatma açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Onun değerlerini günümüze taşımak hepimizin görevi" ifadelerini kullandı.


Geri Dön