23 / 04 / 2024

Çanakkale Biga'da toplu konut inşaatı başladı!

Çanakkale Biga'da toplu konut inşaatı başladı!

Çanakkale Biga'da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için hayata geçirilecek olan 93 konutun yer aldığı toplu konut projesinde ilk harç döküldü. 



Çanakkale Biga Belediyesi’nin ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için hayata geçirdiği 1+1 ve 2+1’den oluşan 93 dairelik toplu konut projesinin temel atma töreni yapıldı. Milliyet'te yer alan habere göre; Biga Belediye Başkanı törende açıklamalarda bulundu.

Çanakkale Biga da toplu konut inşaatı başladı!

Erdoğan törende şunları söyledi: "Bigalıların ev hayalini Biga Belediyesi gerçekleştiriyor anlayışıyla çıktığımız yolda şehrimizin güzel insanlarının konut sorunlarını çözmek adına bir adım attık. Bu vesileyle ilçemiz için önemli bir projeyi daha hayata geçirmenin ve hemşehrilerimizin hayallerini gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Gönüllerin şehri Biga’mız, kadim tarihiyle her zaman insanlar için sıcak bir yuva, korunaklı bir çatı oldu. Bugün de hemşehrilerimizin uygun şartlara modern, konforlu ve güvenli konutlara sahip olması için güçlü temeller atıyoruz. Hızla gelişen ve büyüyen Biga’mızdaki özellikle imkanları sınırlı olan kiradaki komşularımızın talepleri ve ihtiyaçlarına uygun olarak kar amacı olmaksızın bu anlamlı projemizin yükselmesine vesile oluyoruz. Projemiz hakkında bilgi verecek olursak; Toplu konut projemiz ilçemiz Hamdibey Mahallesi’ndeki mülkiyeti Belediyemize ait 1600 metrekarelik bu güzel alana inşa ediliyor. Tarihi Namazgah’ın önünde ve eşsiz Biga manzarasına sahip projemiz A, B, D, C olarak 4 bloktan, 93 adet konuttan 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşuyor. En az 1 yıldır Biga’da ikamet eden hemşehrilerimize, yüzde 25 peşin, yüzde 10 ara ödeme, kalanı 120 ay 0,79 vade oranı ödeme imkanıyla sunduk. Bu sayede sınırlı imkanları ile konut edinemeyen hemşerilerimizin Belediyemiz desteği ile modern, konforlu ve güvenli konutlarda ev sahibi olarak yaşamlarını sürdürmeleri imkanı sağlamış olduk. Önü kapanmayacak eşsiz panoramik Biga manzarasına sahip olan proje alanı şehir merkezinde bulunduğundan istenilen her noktaya yürüme mesafesindedir. Bölgenin siluetini ve dokusuna güzellik katacak projemizle Biga’mıza çok önemli bir yaşam alanını kazandırmış olacağız. Geçtiğimiz aylarda noter huzurunda yaptığımız kura çekimi sonrası çok şükür bugün de temelimizi atıyoruz. Daire sahiplerimizin en kısa zamanda evlerine kavuşmalarını dileyerek hayırlı uğurlu olsun diyorum. Biga’mız için, hemşehrilerimiz için canla başla çalışmaya, sosyal belediyecilik vizyonumuzu geliştirmeye, değer üretmeye tüm gücümüzle devam edeceğiz. Her şey Gönüllerin Şehri Biga’mız için” 

Biga'da toplu konut projesi hayata geçiyor! 


Geri Dön