20 / 04 / 2024

Çanakkale Gökçeada'ya Eğitim Kampüsü kurulacak!

Çanakkale Gökçeada'ya Eğitim Kampüsü kurulacak!

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine, 2 lise, orta okullar ve spor salonları bulunan eğitim kampüsü kurulacak. İlçedeki fakülte ve yüksek okulun öğrenci sayıları artırılacak.



Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine, 2 lise, orta okullar ve spor salonları bulunan eğitim kampüsü kurulacak. İlçedeki fakülte ve yüksek okulun öğrenci sayıları artırılacak. Yarım kalan öğrenci yurdunun tamamlanması için de çalışmalar başlatıldı. Ak Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, “Gökçeada sadece yazlık değil 12 ay hareketlilik yaşayan bir merkez haline gelecek” dedi.


AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, Gökçeada’nın eğitim üssü haline gelmesi için çalışma başlattıklarını söyledi. İlçede, eski okulların bulunduğu bir alanda 16 ve 24 derslikli 2 okul, kapalı spor salonu ve saha yapımı için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Seçim çalışmaları kapsamında ilçeye gelen Turan, Zeytinli köyünde, 49 yıl aradan sonra 2013-2014 yılında eğitime yeniden başlayan Özel Gökçeada Rum İlkokulunu (Aya Todori İlk Mektebi) ziyaret etti. Okulla ilgili bilgi alan Turan, daha sonra, adada yeni yapılacak olan eğitim kampüsü alanını gezdi. Gökçeada’nın organik tarımdan sonra bir eğitim merkezi haline getirilmesini planladıklarını söyleyen Turan, “bugün seçim çalışmaları kapsamında Gökçeada’mızı ziyaret ettik. Gökçeada’mızın tarımdan öte bir eğitim kampüsü havasına bürünmesi, bir öğrenci şehri olması bizim iddialarımızdan bir tanesi. Bununla ilgili hem Bakanlığımızla hem rektörlüğümüzle birtakım görüşmeler yaptık. Ümit ediyorum, yeni dönemde bu güzel adamızın farklı bir eğitim kampüsü haline gelmesini, bununla ilgili iddialarımızın gerçekleşmesini keyifle izleyeceğiz. Hem yurtlarımızla ilgili hem yeni fakültelerle ilgili hem de mevcut fakültelerin öğrenci sayılarının artması ile ilgili çalışmalarımız olacak. Ama en önemlisi bu yarım kalan yurdun bitirilmesi olacak. Onun dışında eğitim kampüsü adıyla 2 okulun yanında spor salonlarının ve halı sahaların olduğu özel eğitim kampüsü yapılması var, inşaat süreci devam ediyor. Üniversitemizin bazı vaatleri var, geciken çalışmalar var. Bunların hızlandırılması lazım. Yani biz adada organik tarım kadar, zeytin kadar öğrencinin de çok kıymetli olduğunu düşünerek, burada bir eğitim yuvası, eğitim alanı olmasını arzu ediyoruz. Bunu da takip edeceğiz inşallah” dedi.



RUM OKULU EĞİTİME DEVAM EDECEK

Rum okulları ile ilgili de bilgiler veren Turan, “Gökçeada’mızda farklı milletlerden insanlarımızda yaşıyor. Rum köylerimiz var. Bu köylerimizden bir tanesini bugün ziyaret ettik. Bartholomeosun doğmuş olduğu yerdeki okulu da ziyaret ettik. Okul 20-30 yıldır kapalı olmasına rağmen AK Parti’nin herkesime, her inanca olan saygısıyla attığı bir adımın gereği olarak, biliyorsunuz geçen sene iki öğrencisine rağmen, sayısı az olmasına rağmen açıldı. Bunun bir değer olduğunu, bir kıymet olduğunu bildik. Bu okulun müdürü var, öğretmeni var. Açılmasını istedik. Ümit ediyorum Türkiye’den ayrılan yabancı milletlerden olan kardeşlerimizin de tekrar geri dönmesiyle o sayı artar. Rumların da bu ülkenin gerçeği olduğunu, Gökçeada’da köyleri, evleri olduğunu tekrar hatırlarız. Dışarıya, Avrupa’ya giden insanların tekrar buraya gelip kendi topraklarında yaşamasını sağlarız diye umut ediyorum. Rum okulunun açılması bir iyi niyet göstergesidir. Bir devlet geleneğinin, sonucudur. Bugün oradaki okulu görmekten çok mutlu oldum. Yeni dönemde bunların takipçisi olacağız” diye konuştu.



OKULLAR TEK BİR ALANDA TOPLANACAK

Gökçeada’mızın bir eğitim yuvası olmasa iddiamız var. Öğrenci sayılarının arttırılması, fakültelerin artırılması gibi. Tabi bunun yanında normal orta ve lise öğretimlerimizin de bazı imkanlarla birlikte yeniden elden geçirilmesi talebi vardı. Burada eski olan okulların yıkılarak çok daha modern binaların yapılması gündeme geldi. Şimdiye kadar yapılan projede, bu alanda eğitim kampüsü adıyla 2 tane lise, 2 tane spor sahası ve bir tane yurt yapılması kararı alındı. O çalışma başladı. Ancak burada kamu yetkilileriyle yaptığımız görüşmede görüyoruz ki, alan müsait. Buradaki okul sayısının artırılması ihtiyacı zaten var ve o da müsait. Dolayısıyla biz bu planlanan eğitim kampüsü dışında ekstra okulların, orta okulların da buraya eklenmesi talebimizi bakanlığımıza ileteceğiz. Gökçeada merkezinde, okullarla olan ihtiyacının bir bölgede olmasını, ulaşımın, trafiğin çok daha rahatlayacağı bir projenin hayata geçmesini takip edeceğiz. Bu alanda 2 okulun, yurdun ve spor salonlarının inşaatının başlaması çok büyük imkan olmakla beraber bunun devamını inşallah takip edeceğiz” diye konuştu.



Milliyet 


Geri Dön