26 / 04 / 2024

Çanakkale Seramik'ten usta yetiştiren portal

Çanakkale Seramik'ten usta yetiştiren portal

Çanakkale Seramik ve Kalebodur, bayi ağı satış çalışanları ve seramik ustalarının iletişimini güçlendirmek amacıyla iki ayrı portal oluşturdu.



Çanakkale Seramik ve Kalebodur, bayi ağı satış çalışanları ve seramik uygulama ustaları için web üzerinde iki ayrı portal oluşturdu. "İnteraktif Destekli Sektörel Sadakat Projesi" olan Kaleworks ve Kaletech uygulamaları devreye alındı.
Bu amaçla üreticiden nihai müşteriye kadar süreçte, seramik ustaları ve sektör profesyonellerinin tümü kendi aralarında da koordinasyonunu sağlayabilecek. İletişim ve Marka Grup Yöneticisi Ayşen Uz, seramik alımında ustaların önemli bir rol oynadığını söyleyerek, "Birçok müşteri ustaların yönlendirmesiyle alım yapıyor. Bunu farkedip bu alanda güçlenmek istedik" dedi.

Sosyal bir iletişim ağı
Uz, şunları kaydetti: "Portalların her ikisi de Facebook benzeri sosyal iletişim ağı yaratılması ile başladı. Proje ustalarla iletişimi güçlendirmek için kurulan www.KALETECH.com internet portalıyla Türkiye'nin dört bir yanındaki sertifikalı ustaların iletişim bilgilerine ulaşılabiliyor."
Platformların kısa sürede yazılım boyutundan çıkıp, duygusal olarak da etkili olmaya başladığını kaydeden Uz, şöyle devam etti:
"Hem Kaleworks Bayi Çalışanları İletişim Platformu'nda hem de Kaletech Usta İletişim Platformu'nda üyelerine `sevgililer günü' sebebiyle hediyeler dağıttı. Forum ve chat bölümlerinde çeşitli konularda fikir geliştirilirken, mantar pano üzerinden mutlu anlarının fotoğrafları paylaşılmaya başlandı.
Projenin hedeflerinden bir tanesi de, aynı bakış açısı ile hareket eden, benzer tarzlara sahip insanları aynı iletişim platformu üzerinden paylaşımda bulunmasıydı. Sonucunda platform üyeleri kişisel mutluluklarını, başarı ve endişelerini portal üzerinden birbirlerine aktarma fırsatı buldu."

Aliyev'in rezidansını ayın ustası döşemiş

Türkiye çapında 200 bin seramik ustasının bu portalda buluştuğunu belirten Usta İlişkileri Yöneticisi Engin Hepsev, bu portalda ustalara eğitim verildiğini kaydetti. Portalda akredite olan ustalar arasından her ay "ayın ustası" seçildiğini belirten Hepsev, şunları söyledi:
"Mesela Murat Yaşar adlı seramik ustamız, bu ayın ustası seçildi. Yaşar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in rezidansının döşemesini gerçekleştirdi. Bu rezidansta Çanakkale Seramik'e ait 1 metreye 3 metre ebadında 3 milimetre kalınlığında Kalesinterflex ürünümüz kullanıldı."

Milliyet

Geri Dön