25 / 04 / 2024

Çanakkale Troya Müzesi açıldı!

Çanakkale Troya Müzesi açıldı!

Çanakkale'de yapımına 4 yıl önce başlanan Troya Müzesi, ziyarete açıldı. Maliyeti 75 milyon lirayı bulan müze 10 gün boyunca ziyaret edilebilecek.



Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından projelendirilen Troya Müzesi Merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içinde yer alan Troya Antik Kenti'nde inşa edildi. İnşaatı tamamlanan müze ziyarete açıldı. Vatandaşlar müzeyi 10 gün boyunca ziyaret edebilecek.

Milliyet'te yer alan habere göre, yapımına 2014'te başlanan Troya Müzesi inşaatı bu yıl tamamlandı. Arkeoloji Müzesi'nde bulunan eserlerin nakil işlemleri gerçekleştirildi. İl merkezinde bulunan müzeden taşınan eserler yeni yerlerinde sergilenecek.

Toplam 2 bin 750 metrekare kapalı alanı olan müzenin 75 milyon liraya mal olduğu açıklandı. Müzeyi ziyaret etmek isteyenler için 20 Ekim gününe kadar her gün saat 12.00'de Cumhuriyet Meydanı'ndan ücretsiz servis kalkacak.

Müzeye gelen ziyaretçilerden Serkan Kaya, müzede bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Güzel bir mimari, müzede sergileniyor. Troya'dan çıkan eserleri inceleme fırsatı bulduğum için mutluyum." açıklamasında bulundu.


Geri Dön