20 / 04 / 2024

Çanakkale'de 46 artçı deprem oldu: Çatlak binalar gidebilir!

Çanakkale'de 46 artçı deprem oldu: Çatlak binalar gidebilir!

Çanakkale Valiliği, Ayvacık'ta saat 21.23’te meydana gelen 5.0 şiddetindeki depremin ardından bölgede büyüklükleri 3,6 ile 1,0 arasında 46 adet artçı deprem meydana geldiğini bildirdi. 



Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 5.0 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem Marmara ve Ege'deki birçok ilde hissedildi. Yerin 8.4 kilometre altında meydana gelen depremin saati 21.23 olarak açıklandı. Marmara ve Ege'de birçok şehirde hissedilen depremin ardından bölgede 46 artçı deprem meydana geldi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, “Biz öncelikle Ayvacık Merkezdeki durumu kontrol ettik. Millet panik halindeydi. Şu da neden? Önce yüksek dozda geldi. Vurdu. Yıkılıyoruz dedik ama sonra yumuşayarak devam etti.

Öylelikle büyük bir yıkım olmadı. Ayvacık’ta hiç yıkım olmadı. Köylerle irtibatı sağladık. Herhangi yaralanma, bir can kaybı yok. Halkımızın bu gece dikkat etmesi lazım. Doz azalarak gidiyor. 2’ye düştü 3’e düştü falan ama bir daha olursa o çatlak binalar gidebilir. Çok dikkatli olmak lazım” diye açıklama yaptı. 
 


Geri Dön