28 / 03 / 2024

Çanakkale'de gayrimenkul hareketliliği devam edecek!

Çanakkale'de gayrimenkul hareketliliği devam edecek!

2023 yılında tamamlanacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü, Çanakkale'de piyasayı şimdiden hareketlendirdi ve hareketliliğin devam edeceği öngörülüyor. 




Çanakkale'de gayrimenkul sektöründe yaşanan hareketliliği Milliyetemlak.com Genel Müdürü Müge Seymen değerlendirdi. 

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, 2023 yılında tamamlanacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün, şimdiden piyasayı hareketlendirdiğini ve bu hareketliliğin devam edeceği öngörülüyor. 

 

Seymen, Gelibolu Sütlüce ve Lapseki Şekerkaya'daki emlak hareketliliğinin daha da artmasının beklendiğini sözlerine ekledi. Yatırımcılar için cazibesini koruyan Çanakkale bölgesinde köprü inşaatı gayrimenkul fiyatlarını artırıyor. 

 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılması ile birlikte bölge genelinde ekonomik canlılık bekleniyor. Seymen sözlerinde, köprünün,  İzmir  başta olmak üzere Ege Bölgesi'nin ticari hayatına da katkı sağlayacağını vurguladı.

 

Yüzde 100'e varan fiyat artışı
Seymen, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımına başlanması ile arsa fiyatlarının 20 kat, konut fiyatlarının ise 4 kat arttığını, bölgenin yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ettiğini de dile getirdi.  Proje öncesinde 500 lira olan konut metrekarelerinin 2 bin liraya kadar yükseldi. 

 


Geri Dön