28 / 03 / 2024

Çanakkale'deki depremzedelere ev yapılacak!

Çanakkale'deki depremzedelere ev yapılacak!

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale'de deprem bölgesinde incelemelerde bulunarak depremzedelere ev sözü verdi.



AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Gider, “Evleri yıkılanların tamamına devlet yeni ev yapacak” dedi.


6 Şubatta Ayvacık ilçesinde çok sayıda evin yıkılmasına sebep olan depremlerin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Depremin ertesi günü bölgeye giderek, çalışmaları yakından takip eden Milletvekili Ayhan Gider, yeniden Ayvacık’a gelerek incelemelerde bulundu. Ayhan Gider, sarsıntılardan en çok etkilenen köylerden biri olan Yukarıköy’de şu an konteynırlarda hayatını idame ettiren köylülerle bir araya geldi. Milletvekili Ayhan Gider, “Çok alışkın olmadığımız bir süreç yaşıyoruz. Artçılar bir haftadır devam ediyor. Bu süreçte can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Dünkü depremden sonra birkaç köyde daha hasar oldu. Devletimiz görevinin başında. Belediyelerimiz, AFAD, özel idare, valilik iş başında. Sıcak aş çıkıyor. Çadırlarımız kuruldu, konteynırlarımız kuruldu. Konteynırlarımız ısıtılıyor. Vatandaşımızın bunu en az maddi hasarla geçirmesi için mücadele veriyoruz. Yıkılan evlerin tamamının yerine devlet yeni ev yapacak. Kimsenin tereddüdü olmasın. Çünkü şu anda yapılan masraflar ev masrafından daha az değil. Devletimiz afete ilgisiz kalmaz, kalmadı da. Gereken neyse yapılacaktır” şeklinde konuştu.


Milliyet


Geri Dön