29 / 03 / 2024

'Çanakkale’den Mersin’e kadar golf sahası yapardım'

'Çanakkale’den Mersin’e kadar golf sahası yapardım'

Opet Yönetim Kurulu Başkanı ve Regnum Carya Golf Spa Otel’in sahibi Fikret Öztürk, “Yetkim olsa Çanakkale’den tutar Mersin’e kadar golf sahalarıyla doldururum” dedi. İşte açıklaması...



Fikret Öztürk ile Antalya’da ilk golf sahasını yapan Bülent Göktuna, golf turizmi ve turnuvalarla ilgili değerlendirmede bulundu. Golfün bir doğa sporu olduğunu belirten Öztürk, “Maalesef Türkiye’de golf sporcusu sayısı çok az. 1500 kişi faal golf oynuyor, ama yurt dışında milyonun üzerinde. Bizde golf sahası 20, İngiltere de 850, Almanya da 650” dedi.



 



Belediyelere çağrı

Yazın tam doluluk oranını yakalayan otellerin kışın yüzde 60’larda seyretmesine golfün önemli bir katkısı olduğunu belirten Fikret Öztürk, “Türkiye de her yıl 500 bin raund golf oynanıyor. Bizim otelimiz yeni açılmasına rağmen yüzde 50’nin altına düşmedi. Bunun tek nedeni golf sahamızın olması. Gelirlerimize baktığımız zaman oyuncularımızın yüzde 99’u yurt dışından geliyor. Ülkemizin cari açığı kapatması için yetkim olsa Çanakkale’den tutar Mersin’e kadar golf sahalarıyla doldururum. Hem cari açığı kapatma açısından döviz girdisi sağlar, hem de otelimiz de yaz kış 1000 kişi çalışıyor. Bir de istihdam sağlıyoruz. Bu sahaların artmasında bence oldukça fayda var” diye konuştu.

Türkiye’de golfün gelişmesi için belediyelerin katkı sağlaması gerektiğini aktaran Öztürk, belediyelerin yeşil alanları şehir merkezlerinde tutarak öğrencilere golf eğitimi verilmesi gerektiğini söyledi. 



Milliyet





Geri Dön