26 / 04 / 2024

Çanakkale'nin köylerine sağlık evleri inşa edilecek!

Çanakkale'nin köylerine sağlık evleri inşa edilecek!

Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale’nin köylerine yapılması planlanan sağlık Evleri hakkında bilgi verdi. Turan, Sağlık Evlerinin yapımına Ayvacık ve Yenice’de başlanacağını söyledi.



Daha önce Çanakkale’nin köylerine Sağlık Evi sözü verdiklerini belirten Turan, Sağlık Evlerinin yapımına Ayvacık ve Yenice’de başlanacağını söyledi. Ayvacık ilçesi Kösedere Köyündeki mülkiyeti Çanakkale İl Özel İdaresi’ne ait olan alana yapılması planlanan Sağlık Evi hakkında bilgiler veren Turan, “Zemin kattan oluşan Sağlık Evi’nin taban alanı ve toplam inşaat alanı 139 m²’dir. 1 adet ebe odası,1 adet enjeksiyon odası, 3 adet oda, 1adet mutfak,1 adet depo,1 adet WC, 1 adet engelli WC’den oluşmaktadır. Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından ağustos sonunda yapım ihalesine çıkılacaktır” dedi.


Sağlık Evlerinin Ayvacık’la birlikte Yenice’de de yapılacağını söyleyen Turan Yenice Taban Köyü’nde Maliye Hazinesi’ne ait olan alana Sağlık Evi yapımının planlandığını belirterek, “Zemin kattan oluşan Sağlık Evi’nin taban alanı ve toplam inşaat alanı da 153m²’dir. 1 adet ebe odası,1 adet enjeksiyon odası,3 adet hasta odası,1 adet mutfak, 1adet depo,1 adet WC,1 adet engelli WC’den oluşmaktadır.


Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından ağustos sonunda ihalesi yapılacaktır" dedi. 13 yılda Çanakkale’ye ciddi sağlık yatırımları yapıldığını hatırlatan Turan, bu yatırımların devam edeceğini belirterek, “Sağlık her işin başında gelir. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini yerinde almasını önemsiyoruz. Köylerimizde bu hizmeti sağlamak, milletimize hizmet etmek bize gurur veriyor” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön