29 / 03 / 2024

Çanakkale'ye kongre merkezi ve tiyatro salonu yapılıyor!

Çanakkale'ye kongre merkezi ve tiyatro salonu yapılıyor!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendam, 2015 yılına kadar Çanakkale’de 3 bin 500 kapasiteli konferans ve tiyatro salonu oluşturmayı hedeflediklerini söyledi....



Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından Çanakkale’ye 3 bin 500 kişi kapasiteli konferans ve tiyatro salonu yapılıyor.


ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendam, 2015 yılına kadar Çanakkale’de 3 bin 500 kapasiteli konferans ve tiyatro salonu oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Gülendam “Üniversitemizin stratejik hedeflerinden bir tanesi de tiyatro, konferans ve kongre altyapısı ihtiyaçlarını karşılamak. 2011 itibariyle ÇOMÜ’de, Çanakkale merkezde toplam konferans salonu koltuk kapasitemiz 1.500 kişi civarındaydı. Bunların en büyüğü 550 kişilik kapasitesi ile Troya Kültür Merkezi Salonu idi. Anafartalar Kampüsü’ndeki Süleyman Demirel Salonu ise üst katıyla birlikte sadece 350 kişi kapasiteliydi. Şehrin konferans salonu yükünü önemli ölçüde sırtında taşıyan bu salonlar hem bize, hem de şehre yetmemeye başladı. 40 bin öğrenciye ulaşan ÇOMÜ özellikle merkezde salon yetersizliği nedeniyle pek çok ulusal ve uluslararası konferans ve kongreyi yapamaz hale geldi. Bu nedenle ÇOMÜ olarak Çanakkale merkezde en az 3.500 yeni koltuk kapasitesini hedeflemiştik. Bu hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. 2014 yılında bu kapasitenin en az 2.000 koltukluk kısmına ulaşmış olacağız”dedi.


Şekerpınar mevkiinde İÇDAŞ ortaklığı ile gerçekleştirilen salonun 1.285 kişi kapasiteli olduğunu belirten Gülendam, “Böyle bir salon İzmir’de bile yok. Bu salonda her türlü gösteri ve konferans gerçekleştirilebilecektir. Çanakkale artık çadırdan ve dar salonlardan bu sayede kurtulmuş olacak. İkinci olarak, Anafartalar Kampüsü’nde 1.500 kişilik ikinci bir salon çalışmamız devam ediyor. Bu salonumuza ek olarak Terzioğlu Kampüsü’nde tam teşekküllü bir tiyatro salonunun inşaatı sürüyor. Daha doğrusu salonun inşaatı zaten bitmişti, ancak iç dizaynı ve donatıları yapılıyor. Sadece içi için harcanan kaynak ise 2 milyon liradan fazla. ÇOMÜ Tiyatro Salonu’nu yaparken Devlet Tiyatroları ile birlikte çalışıyoruz, tamamlanınca DT Çanakkale’de düzenli turne düzenleyecek. Bu salonumuz Türkiye’nin tiyatro sanatı standartlarına uygun yapılmış en başarılı sahnelerinden biri olacak” dedi.


Cüney Akay/İha


Geri Dön