16 / 04 / 2024

Çankaya Maltepe Park AVM satışa çıktı!

Çankaya Maltepe Park AVM satışa çıktı!

Çankaya Belediye Başkanlığı, Maltepe Park AVM'yi satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 91 milyon TL olarak belirlendi. İhalesi 29 Mart 2016 tarihinde gerçekleşecek.



TAŞINMAZ MAL SATILACAKTIR


Çankaya Belediye Başkanlığından:


1 - Aşağıda ada, parsel numarası, durumu, muhammen bedeli, geçici teminatı, ihale günü ve saati yazılı taşınmazdaki 43 adet bağımsız bölüm Belediyemize, 3 adet bağımsız bölüm İller Bankası Anonim Şirketine ve 54 adet bağımsız bölüm Çağ 1 Yapı İnş. Turz. Madencilik Tic.ve San. A.Ş.’ne ait olmak üzere; toplam 100 adet bağımsız bölüm bir bütün olarak, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 36. maddesi uyarınca kapalı teklif usulü (artırma) yoluyla satılacaktır.


Adresi: Maltepe Mahallesi Şehit Gönenç Caddesi No: 5

Ada:5583

Parsel:44

Durumu:12120 m2 arsa üzerine 40.546,83 m2 İnşaat alanı bulunan kısmen faal Alışveriş Merkezi

Muhammen Bedeli:91.000.000.- TL + % 18 KDV

Geçici Teminatı:2.730.000.- TL

İhale Tarihi:29/03/2016

İhale Saati:14:00


Çankaya Maltepe Park AVM satışa çıktı!


2 - İhale ilanda belirtilen tarih ve saatte Belediye Başkanlığımızın Ziya Gökalp Caddesi No: 11 B2 Blok 9.kat adresindeki Çankaya Belediyesi Encümen Salonunda yapılacaktır.

3 - İhale ile ilgili şartname, çalışma saatleri içerisinde Ziya Gökalp Cad. No: 11 A1 Blok 6. kat Kızılay/ANKARA adresindeki Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden 200.-TL. (ikiyüzlira) karşılığında temin edilebilir.

4 - İhaleye girecek kişilerin;

Kanuni ikametgah sahibi olmaları ve ikametgah belgesini; isteklilerin tüzel kişi olması halinde; Şirketse Ticaret Odası kayıt belgesi ile Şirket imza sirkülerini; Dernek veya Vakıfsa taşınmaz mal satın alma yetkisini gösterir genel kurul kararı ile teklifte bulunacak kişilerin yetki belgesinin noter onaylı suretini; Ortak girişim olarak girecek ortakların yukarıda belirtilen belgeler ile imza sirkülerini ve teklif mektubunda ortaklık oranlarını belirtmeleri, geçici teminata ait makbuzu (geçici teminatın banka teminat mektubu olması halinde limit içi ve süresiz olması gerekmektedir), ihale dosyasının idareden satın alındığına dair dosya alındı makbuzunun aslını; İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğüne dair Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünden alınacak yer görme belgesini; şartname ve diğer belgeleri okuyup kabul ettiğine dair taahhütnameyi; dış zarfa koymaları, teklif mektubunu şartname ekinde bulunan örneğine uygun olarak doldurarak iç zarfa koymaları gerekmektedir.

5 - Tekliflerin ihale günü saat: 12.00’ye kadar ihalenin yapılacağı Encümen Başkanlığına (Ziya Gökalp Caddesi No: 11 B1 Blok 8. kat adresinde bulunan Yazı İşleri ve Kararlar Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekmektedir.

6 - İhaleye posta ile katılmak mümkündür. İhaleye posta ile iştirak edeceklerin Şartname hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri tekliflerini, ihale günü saat 12.00’ye kadar Belediye Başkanlığımızın Ziya Gökalp Caddesi No: 11 B1 Blok 8. kat Kızılay/ANKARA adresine, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla gönderebilecektir. Tekliflerdeki; teklif edilen değer ihaleye iştirak edenin son teklifi olarak değerlendirilecektir. Postada meydana gelecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

7 - Telefon     : 0 312 458 89 00 / 2240 - 2241 - 2244

      Faks        : 0 312 458 90 76

8 - İdare İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

İlan olunur.



Ütopya Turizm İnşaat İşletmecilik A.Ş. KAP'a şu şekilde bildirimde bulundu;


Şirketimizin %19 oranında ortağı olduğu Çağ 1 Yapı İnş. Turz. Madencilik Tic.ve San. A.Ş.' nin hissedarı olduğu  Ankara  Çankaya İlçesi Maltepe Mahallesinde bulunan Malltepe Park AVM' nin bir bütün olarak satılması için, Çankaya Belediye Başkanlığı tarafından artırma usulü yapılacak ihaleye ilişkin ilan 29.02.2016 tarihli resmi gazetede yayınlanmıştır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.



Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


Çankaya Belediyesi, sahibi olduğu Maltepe Park AVM’yi satışa çıkardı. 12 dönüm arazi üzerine kurulu AVM’yi satın almak isteyenler 91 milyon liralık bedelin yanı sıra yüzde 18’lik KDV’yi de gözden çıkarması gerekecek. Kapalı zar usulü yapılacak ihale 29 Mart günü yapılacak.


Maltepe Park AVM, Eski Maltepe Pazarı’nın bulunduğu alanda kurulu. 2008 yılında hizmete giren AVM’nin yüzde 57 hissesini Çankaya Belediyesi satın aldı. Belediye, Çankaya Çarşı olarak adını değiştirdiği AVM’de doğal gıda ile el ürünlerinin satılması planlandı. Ancak, çarşı yeterli ilgili göremedi. Dükkanlar zaman içinde kapandı.


KIZILAY’A YAKIN

Çankaya Belediyesi, Kızılay’a 5 dakika mesafede bulunan AVM’yi satışa çıkardı. AVM için 91 milyon lira muhammen bedel belirlendi. Alıcı firmanın, bu bedelin yanı sıra yüzde 18 de KDV ödemesi yapması gerekir.


İhale 29 Mart günü yapılacak. İhaleye ilişkin yatırılması gereken geçici teminat tutarı ise 2 milyon 730 bin lira.


AVM BOŞ DURUMDA

12 bin 120 metrekare arsa alanı ve 40 bin 564 metrekare inşaat alanı bulunan AVM Maltepe Mahallesi’nde bulunuyor. Hali hazırda boş halde olan AVM’nin yüzde 60 hissesi belediyeye, yüzde 40’ı ise başka bir firmaya ait.


Hürriyet 




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Bir zamanların "Maltepe Pazarı" olarak bilinen Maltepe Park AVM yakında yeni alıcı ve konseptine kavuşacak

ÇAĞ 1 Yapı A.Ş. ve Çankaya Belediyesi'nin ortak mülkü olan, geçtiğimiz günlerde de 91 milyon TL'den satışa çıkarılan Maltepe Park AVM, yeni sahibine kavuşmak için gün sayıyor. 12 dönüm arazi üzerine 40 bin metre kare kapalı alanla kurulan AVM, 29 Mart'ta yapılacak ihale ile satılacak. AVM'nin yüzde 50 hissesine sahip olan Çağ 1 Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Umut Özbek, Ankara'nın en değerli bölgesinde bulunan AVM için 50 milyon TL ikram yaptıklarını söyledi. Özbek, "Şu anda 60 milyon TL'ye zor yapılabilecek böylesi bir bina için ihaleye çıktığımız fiyat son derece cazip. Şu anda buranın gerçek değeri 140 milyon TL ancak biz insanlara cazip gelsin diye ihaleye 90 milyondan çıktık. 2008'de Ankaralılar ile buluşan AVM, yüzde 90 doluluk oranı ile aylık 400 bin dolar kira geliri olan bir yerdi. Ulusal ve uluslararası tüm firmalara kiracımızdı. Kızılay'a 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Maltepe AVM, bir an önce yeni konsept, sahip ve anlamına kavuşmalı" dedi. 


MİLLİ SERVET ATIL KALMASIN 

İhaleye ilişkin yatırılması gereken geçici teminat tutarının 2 milyon 730 bin TL olduğunu hatırlatan Özbek, söz konusu AVM'nin üzerine kurulduğu arazinin milli servet olduğunu ve en kısada hayata kazandırılması gerektiğini söyledi. Özbek, satışa iş değişikliğinin sebep olduğunu söyleyerek, "Burası iyi kazandıran, ciddi bir kira geliri olan bir yerdi. 2007'de Hollandalı bir firma yüzde 50 hissesine 70 milyon dolar teklif etti ancak satmamıştık. Şimdi farklı yatırımlar yapacağımızı için AVM'deki hisselerimizi satışa çıkardık. 2008 yılında faaliyete geçen ve yaklaşık 2,5 yıldır atıl durumda olan Maltepe AVM, Poliklinik, ofis, kültür merkezi vs. birçok amaçla kullanılabilir. Mimari tasarımı bunlara çok uygun" diye konuştu. 


Sabah





Geri Dön