03 / 05 / 2024

Çankaya'da gecekondular yıkılıyor!

Çankaya'da gecekondular yıkılıyor!

Çankaya Belediyesince, planlı yapılaşma ve uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında Ocak ayı başından bugüne kadar 384 metruk ve harap haldeki gecekondunun yıkım işlemi yapıldı. 



Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, hızlı kentleşme, altyapı ve plansız yapılaşma nedeniyle büyük kentlerin en büyük sorunu haline gelen gecekonduların yıkım çalışmaları sürüyor. 

Tehlike arz eden, terk edilerek işgallere açık hale gelen ve harap halde bulunan gecekonduların tespiti, değerlendirilmesi ve yıkılmasına ilişkin komisyon kuran Çankaya Belediyesi, Ocak ayı başından bugüne kadar 384 gecekondunun yıkımını yapıldı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre plansız kentleşmenin yoğun yaşandığı Mustafa Kemal, İşçi Blokları, Öveçler, Mimar Sinan, Zafertepe ve 50. Yıl Mahallelerinde gecekondu yıkımına ağırlık veren belediye, gecekondu yıkımları öncesinde yasal süreci işletiyor.

Resmi kurumlarla iş birliği içinde hareket eden Çankaya Belediyesi, Başbakanlığın 2016 - 2018 Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı kapsamında metruk ve harap yapıların yıkılmasının sağlanması için  Ankara  Valiliği, Çankaya Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ile koordineli biçimde çalışmalarını sürdürüyor.
 


Geri Dön