27 / 04 / 2024

Çankaya'da yıkılan gecekonduların yerine yeni yaşam alanı!

Çankaya'da yıkılan gecekonduların yerine yeni yaşam alanı!

Ankara Çankaya Belediyesi tarafından planlı yapılaşmaya katkı sunarken yıkılan gecekonduların yerine yeni yaşam alanları kazandırılıyor. Bölge okul alanları ve yeni park yapımına ayrılıyor.



Ankara Çankaya Belediyesi tarafından artan nüfusla birlikte büyük kentlerin en büyük sorunlarından birini teşkil eden plansız yapılaşmaya karşı çalışmalar devam ediyor.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Belediye, Ocak ayından beri ilçe genelinde 440 gecekondunun yıkımı tamamlandı. Tehlike teşkil eden ve işgallere açık hale gelen gecekondular tespit edilip yıkım programı oluşturan Çankaya Belediyesi, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39. maddesi kapsamında gecekondular bir bir yıkılıyor. 

Türkiye’nin en büyük ilçesi konumunda olan Çankaya’da artan nüfusla birlikte gecekondu yıkımlarına hız veren Belediye, yıkım çalışmalarını kentsel dönüşüm bölgeleri olan Çamlıtepe, Mimar Sinan, 50. Yıl, Bağcılar, Birlik, Kızılırmak bölgelerinde devam ediyor.

Belediye, gecekondu yıkımlarını kanun kapsamında ve program dahilinde tamamlıyor. Gecekondular ise okul alanları ve yeni park yapımına ayırıyor. Ocak ayından bu yana ilçe genelinde 440 gecekondu yıkımı tamamlanan Çankaya Belediyesi, yıkılan gecekonduların olduğu yerleri okul alanları ve park alanları olarak ayırdı.


Geri Dön