27 / 04 / 2024

Çankayalı muhtarlara yeni bina müjdesi!

Çankayalı muhtarlara yeni bina müjdesi!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ilçede görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Taşdelen, muhtarlar için yeni merkezler yapacaklarını söyledi.



Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ilçelerde görev yapan muhtarla bir araya geldi. Katıldığı eğitim ve bilgilendirme seminerinde konuşan Taşdelen, muhtarların vakit geçirerek daha fazla dayanışma içerisinde olabilecekleri bir merkez yapılacağı açıkladı.

Milliyet'te yer alan habere göre, bu yıl 4’üncüsünü düzenlenen eğitim ve bilgilendirme semineri, Antalya M Holiday Otel Konferans Salonu’nda düzenlendi. Çankaya’ya yakışan bir belediyecilik modelinin sözünü veren Taşdelen, gelinen süreçten dolayı memnuniyetini paylaştı. 

Çankaya Evleri, kreşler, kültür merkezleri, yüzmez havuzları gibi bitçok yatırımı halkın hizmetlerine açtıklarını dile getiren Taşdelen, “Mesela bu süreçte 7 yeni kreş yapmışız. Bırakın ilçe belediyesini Büyükşehir Belediyesinde bu sayı yoktur. Keza kültür merkezleri yaptık, 16 yeni Çankaya Evi açtık. Bu evlerde kursiyer sayısını 4 binden 32 bine çıkardık. Binaların yanında Çankaya’da ilklere imza attık. Çankaya’nın tarihindeki ilk yüzme havuzunu açtık. Yine bu dönemde 60 yeni park açarak 700 bin metrekare yeşil alan kazandırdık. Bu tesislerin en büyük özelliği Ankara’nın ve Çankaya’nın en değerli arsalarının üzerinde yer almasıdır. Bunları yaparken bir tane bile arsa satılmamış ve bir kuruş da borç alınmamıştır. Bu süreçte 1 milyon ton asfalt attık. Şu anda Çankaya’nın asfalt sorunu kalmadı. Çöp sistemini yeniledik, insana dönük sosyal belediyecilik hizmetleri gerçekleştirdik. Kızılay’a dahi gelemeyen yurttaşlarımızı kültür gezileri ile buluşturduk. Sosyal yardımlara büyük önem vererek Halk Kart, Sağlık Kart, Hoş Geldin Bebek uygulamaları halka birebir dokunan hizmetlerimiz. Yeni uygulamaları da hayata geçiriyoruz. E-imar uygulaması ile vatandaşlarımız imar ile ilgili bir bilgiyi belediyeye gelmeden internetten öğrenebilecek. İlk başladığımızda verdiğimiz sözlerin çok ötesinde işlere imza attık. O nedenle geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en iyi ilçe belediyesi ödülünü aldık” diye konuştu.

Hayata geçirilen yatırımların olduğunu söyleyen Taşdelen, “Burada memnuniyet verici olan sadece CHP’li yurttaşlarımızın değil diğer partilere oy vermiş vatandaşlarımızın belediye konusunda bizlere teveccüh ettiklerini görmektir. Bu da insana hizmet ettiğinizde ne kadar doğru yolda olduğunuzu gösteriyor. Benim belediyecilik anlayışımda mazeret üretmek asla yoktur. Biz sızlanmadan, mazeret üretmeden bu yatırımları halkımızın hizmetine sunduk. Bir de benim şöyle anlayışım vardır, bu benim yetki alanıma giriyor veya girmiyor demiyorum. Belediyecilik halkın yanında olmaktır, derde derman olmaktır. O yüzden vatandaşların ortak kullanım alanlarında bağlı oldukları kurumlara yardımda bulunarak binaların tadilatını gerçekleştirdik. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar’ sözüyle yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Biz yine herkesi kucaklayarak, inancı kökeni ne olursa olsun, yaratılanı yaratandan ötürü severek Çankayamıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.


Geri Dön