19 / 04 / 2024

Çankaya'ya yeni çocuk merkezleri yapılıyor!

Çankaya'ya yeni çocuk merkezleri yapılıyor!

Ankara Çankaya Belediyesi, 9. Çocuk Merkezi ve Gündüz Bakımevini, Zafertepe Bölgesinde Göktürk Mahallesi'nde, 10.sunu ise Cevizlidere Bölgesinde Gökkuşağı Mahallesi'ne yapıyor. Çocuk merkezlerinin sayısı, yeni projelerle birlikte artıyor....



Çankaya Belediyesi, 9. Çocuk Merkezi ve Gündüz Bakımevini, Zafertepe Bölgesinde Göktürk Mahallesi'nde, 10.sunu ise Cevizlidere Bölgesinde Gökkuşağı Mahallesi'ne yapıyor. Ekonomik, kaliteli ve güvenli eğitim vermesi nedeniyle ailelerden yoğun ilgi gören Çankaya Belediyesi Çocuk Merkezi ve Gündüz Bakımevlerinin sayısı, yeni projelerle birlikte artıyor. 


Halk yararına çalışmalar Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi ile bölgeye hareket getirecek çalışmalarda, kadınların özgürleşmesi ve ekonomik hayata katılımlarına destek olmak amacıyla bölgede gündüz bakımevi yapımına başlandı. Yeni inşa edilen gündüz bakımevinin temel kazı çalışmalarının yapıldığı şu günlerde, bölge bir kez daha hareketlendi. Temel kazısı süren yeni çocuk merkezi özgün mimarisi, çocuklara özel tasarlanmış iç mekan tasarımı ile bölgedeki çocukların ve kadınların hizmetine hazırlanıyor. 


Çocuklara yuva olacak Mevcutta 8 Gündüz Bakımevi ve 3 Etüt Merkezi ile Çankayalılara hizmet veren Belediye, bir başka Çocuk Merkezi ve Gündüz Bakımevini ise Cevizlidere Bölgesinde Gökkuşağı Mahallesi'ne inşa edecek. 


Bu amaçla hazırlanan proje üzerinden yapım ihalesi de sonuçlandı. Bölgede çalışmaların Ağustos ayı içerisinde başlaması programlanıyor. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, bu iki Çocuk Merkezini sömestr tatiline yetiştirmek üzere yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını vurgulayarak Kadın ve Çocuk Dostu Çankaya'nın çok önemsedikleri bu tesisleri, Çankayalıya armağan etmekten büyük mutluluk duyacağını belirtti.


Milliyet Ankara 


Geri Dön