29 / 03 / 2024

Çankırı'nın içme suyu temiz!

Çankırı'nın içme suyu temiz!

Çankırı'nın içme suyunun düzenli yapılan analizlerle insani tüketim amaçlı sular yönetmeliğini içeren TS266 standartlarında ve çoğu zamanda bu değerlerden daha kaliteli olduğu belirtildi. İşte ayrıntılar...



Çankırı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığı ile yapılan açıklamada "Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 'Türkiye Çevre Sorunları ve Öncelikleri Değerlendirme Raporu" isimli araştırmasında illere göre çevresel kirlilikleri irdelenmiş, hava kirliliği, yüzeysel su kirliliği, atık kirliliği, gürültü kirliliği ve erozyon seviyelerini ortaya koymuştur, ilgili raporda hiçbir şekilde şebeke içme suyu ile ilgili bir çalışma yapılmamıştır. Şehrimiz şebeke suyu TS266 (İnsani Tüketim Amaçlı Sular) standartlarına göre arıtılarak, standartta belirtilen değerlere göre saatlik, günlük ve haftalık analizleri yapılmaktadır. Ayrıca bu analizlere ek olarak Güldürcek Barajındaki kirlenme durumu da ek analizler ile takip edilmektedir. Tesisimizin faaliyete geçtiği 2010 yılından bu yana yapılan ölçüm ve analizler göstermektedir ki, modern arıtma tesislerinde arıtılarak halkımıza verilen içme suyumuz hiçbir tarihte TS266 standartları dışına çıkmamıştır. Çoğu zaman bu değerlerden daha da kaliteli bir seviyede musluklarımızdan akıtılmıştır" ifadelerine yer verildi. 


Açıklamada ayrıca "Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarına yansıyan ve yanlış anlamalara ve kamuoyunda tedirginliklere yol açabilecek başlıkla verilen haberde belirtilen, bakanlığın yaptığı çalışma yukarıda da ifade edildiği gibi içme suları ile ilgili olmayıp Çankırı'nın da aralarında bulunduğu 32 il genelindeki yüzeysel su kirliliği ile ilgilidir" denildi. 

Ayrıca arıtma tesislerindeki laboratuvarlarda yapılan günlük analizlerin yanında Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince de su analizleri yapılarak suyun sağlıklı olup olmadığı da izlenmektedir.


Bizim Çankırı






Geri Dön