23 / 04 / 2024

Cansit Vadi Evleri'nde 350 bin TL'ye!

Cansit Vadi Evleri'nde 350 bin TL'ye!

Zekeriyaköy'de gerçekleştirdiği villa projeleri ile ismini duyuran Aksüt İnşaat, İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü'nün spor tesislerini Zekeriyaköy'de inşa edecek...



ARADIKLARI gibi bir ev bulamayan arkadaşlarının 'Sen bize bir site yap da orada oturalım' demesiyle inşaat işine giren Yüksek Mimar Caner Aksüt, ilk projesini 90'lı yıllarda Zekeriyaköy'de gerçekleştirdi.

İstanbul ve Bodrum'da birçok inşaatın mimari proje tasarımlarına imza atan Aksüt İnşaat'm, halen Zekeriyaköy'de inşa ettiği üç proje bulunuyor. Aksüt İnşaat ve Mimarlık'ın ortaklarından Caner Aksüt ile bugüne kadar yaptıkları ve yeni projeleri üzerine söyleşi yaptık...

-Aksüt İnşaat ne zaman kuruldu
Aksüt İnşaat, 1991 yılında Yüksek Mimar Caner Aksüt ve Yüksek Mimar Mühendis Levent Aksüt tarafından insaat ve mimarlık alanında faaliyet göstermek amacıyla kuruldu. Yapılarda mimari unsurları ön planda tutarak 'önce tasarım, sonra inşaat' felsefesini ilke edindik.
 
-Caner Aksüt kimdir
Orta ve lise öğrenimini Saint Michel Lisesi'nde gören Caner Aksüt, Fransa'da Ecole d'Architecture Paris Belleville'de mimarlık eğitimi aldı. L'Arcitecture de I'Art Nouveau adlı tezi kitap halinde yayınlanan Aksüt, öğrenim süresince ve sonrasında mimarlık bürolarında, konut, hastane ve fabrika projelerinde çalıştı. Türkiye'ye döndükten sonra UMO Mimarlık'ta çeşitli projelere imza atan Aksüt, yüzme ve sutopu sporlarında birçok kez Türkiye şampiyonlukları kazandı. 2002 yılında Su ve Doğa Sporları Kulübü'nü kuran Aksüt, İstanbul Yüzme İhtisas ve Sarıyer kulüplerinde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Halen İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü Başkanlığını da yürütüyor.

Metis Cansit Evleri

Metis Cansit Evleri, 16 bin metrekarelik arazi üzerinde toplam 41 bağımsız bölümden oluşuyor. 15 müstakil ve 26 dubleksten oluşan projede, brüt 120 Ü®le 475 metrekare arasında değişen konut seçenekleri bulunuyor. Projedeki, konutların fiyatları 350 bin TL'den başlıyor. Zekeriyaköy merkezde yer alan projede konutlar güney cephesine yönlendirilmiş. Zekeriyaköy manzarasına ve doğaya bakim konumdaki konutların kaba inşaatları bitmiş. Evlerin sahiplerine teslim tarihi ise Eylül 2011 olarak planlanmış.
Satış ofisi: 0212 325 90 62-63

-Bugüne kadar hangi projelere imza attınız
Aksüt İnşaat ve Mimarlık, kendi projelendirdiği yapıların inşaat uygulamalarım da yaptı. Cansit Villaları, Akün Apartmanı, Cansit Konakları, Villa 203, Metis-Cansit, Cansit Vadi Evleri bunlardan birkaçı. İstanbul'da Yakacık Country, Florence Nightingale Hastanesi, Biberoğlu Konutlan'nın mimari projelerini yaptık. Ayrıca Bodrum'da Olive Hills, Mandarines Homes, Green Valley, Bella Vista'nın mimari proje tasarımlarını gerçekleştirdik. şžu anda Zekeriyaköy'de devam eden üç projemiz var. Bunlar 41 konutluk kaba inşaatı bitmiş olan Metis-Cansit Evleri, ticaret merkezi ve yeni başlanan 65 konutluk Cansit Vadi Evleri'dir.

-Neden Zekeriyaköy
Uzun bir hikayesi var Zekeriyaköy'ü seçmemizin. 90'lı yılların başında arkadaşlarım evlenmeye başlamıştı. Benim de mimar olduğumu bildikleri için oturacakları evleri bana gösterip fikir vermemi istiyorlardı. O zamanlar inşaat sektörü şimdiki kadar gelişmiş değildi, iyi konut bulmak zordu. Bulunan evler ise kafalarındaki hayallere uymuyordu. Ben de arkadaşlarıma konutların fena olmadığını, yaşanabilir nitelikte olduğunu söylüyordum. Gezdikleri evleri beğenmemiş bana da inanmamış olacaklar ki, 'Sen bir site yap biz orada oturalım' dediler. Ben ve birkaç arkadaşım yaklaşık bir sene boyunca arsa aradıktan sonra Azimet Sahlanoğlu bizi Zekeriyaköy'e getirdi. Doğa içerisin-de, oksijeni bol, şehre yakın ama şehir gürültüsünden uzak konumuyla Zekeriyaköy'ü çok beğendik. Aksüt İnşaat olarak ilk projemizi ve inşaatımızı burada gerçekleştirdik.

-Zekeriyaköy'de orman katliamı yapıldığı ve inşaat kirliliği olduğu söyleniyor, bu konuda ne diyorsunuz
Zekeriyaköy orman ile bütünleşen, imar planı olan ve gecekondusu olmayan İstanbul'un nadir yerlerinden biri. İnsanlar buraya sonradan geldiğini . unutup, genelde doğayla bütünleşen bir yerde oturmaya başlayınca başka insanların da gelmesinden, inşaat yapmasından rahatsız oluyor. Boş görünen, yeşili olan her arazi orman değil aslında. 1993 yılında Cansit Villaları'nı yaparken bizim 45 dönümlük arazimizde sadece 3-4 tane meyve ağacı vardı. Konutlar bittikten sonra, şimdi bakıyo ¬rum site yüzlerce, hem de farklı türden ağaçlarla dolu. İnşaat yapılsa da doğaya saygılı planlama ile sürdürülebilir bir doğa anlayışı yaratmak mümkün. Zekeriyaköy'de bir orman katliamı yok ama olabilir korkusu hepimizin içinde var. Belediye ve sivil toplum örgütleri bu konuda hassas olursa sorun yaşanacağını sanmıyorum. 'Ben yaparsam temiz inşaat, başkası yaparsa inşaat kirliliği' düşüncesi çok adil gelmiyor bana.

-Zekeriyaköy'de önümüzdeki yıllarda yapmayı planladığınız yeni projeler var mı
Zekeriyaköy'de yatırım yapmaya devam edeceğiz. Daha önce belirttiğim gibi Metis-Cansit ve Cansit Vadi Evle-rinin yapımı sürüyor. Bu iki projenin toplamı 106 konut ve bunların birçoğu müstakil villa. Zekeriyaköy'deki ticaret merkezinin yapımını da çarşıyı canlandıracak ve örnek olacak şekilde bitirmeyi planlıyoruz. İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü'nün spor tesislerini de burada yapmayı planlıyoruz. 2013 yılında Uskumruköy'de 25 dönümlük arazimizde yaklaşık 20 müstakil villadan oluşan yeni projemize başlayacağız.

CANSİT VADİ EVLERİ

İnşaatına yeni başlanan Cansit Vadi Evleri, iki etapta tamamlanacak. Birinci etapta 35, 2'nci etapta ise 30 konut bulunan projede, brüt 161 ile 548 metrekare arasında değişen konut seçenekleri bulunuyor. Fiyatlar 350 bin TL'den başlıyor. Kapalı otoparkı bulunan proje, Zekeriyaköy manzarasına ve doğaya hakim konumda. Sosyal tesis, havuz ve çocuk parkı bulunan projenin  birinci etabındaki konutların, sahiplerine 2013 yılının başında teslim edilmesi planlanıyor.
Satış ofisi: 0212 325 90 62-63

Para


Geri Dön