19 / 04 / 2024

Çapa İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hasdal'a taşınacak!

Çapa İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hasdal'a taşınacak!

İÜ Tıp Fakültesi 184. dönem mezuniyet töreninde üniversitenin Çapa'daki mevcut yerinin fiziki ve teknik yetersizliğiyle ilgili şikayetler damgasını vurdu. Bunu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan İÜ Tıp Fakültesi'nin Hasdal'a taşınacağını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 184. dönem mezuniyet töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Hasdal'a taşınacağını açıkladı.


Törene İstanbul Üniversitesi'nin Çapa'daki mevcut yerinin fiziki ve teknik yetersizliğiyle ilgili şikayetler damgasını vurdu. Dönem birincisi Dr. Sevilay Ertürk, "Kendi adından başka bir isimle özdeşleşen bu okulun, bir başka yere taşınacağı ile ilgili haberleri duyuyor, bu durumun üzüntüsünü yaşıyoruz. Umarız ki bizler asistanlık eğitimimizde ve yeni başlayacak arkadaşlarımız da temel tıp eğitimlerinde geçmişten gelen ve bugün çağdaşlaşarak devam eden İstanbul Tıp Fakültesi ekolünü, çok daha güzel ve düzenli binalarda, kalabalık olmayan amfilerde, Çapa'da yapabilirler" şeklinde konuştu. 


4 yıl içinde taşınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan şikayetlere dikkat çekerek Tıp Fakültesi'nin 4 yıl içinde Hasdal'daki yeni yerine taşınacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Çapa 110 dönüm bir arazi içerisinde. Hasdal'da 1100 dönüm bir araziyi İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne tahsis etmiş bulunuyoruz. Bütün bölümleriyle hepsi orada olacak. " dedi. 



"Yeni dönemde Çapa merkezde sadece poliklinik hizmeti verir hale gelecek" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğitim, öğrencilerimiz Hasdal'daki yerde, yolun bir tarafından, çaprazda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, diğer tarafta Bezm-i Alem Sağlık Bilimleri yapılacak. Bizim artık ciddi sayıda ve oranda doktora ihtiyacımız var. Öyle zannediyorum ki 4 sene sonra filan, oralar bitecektir. Proje çalışmaları, sağlık bilimlerinde uzman mimarlarla devam ediyor" şeklinde konuştu.


Hürriyet 


Geri Dön