25 / 04 / 2024

Capacity Titanic'le alışveriş turizmine başlıyor

Capacity Titanic'le alışveriş turizmine başlıyor

Capacity AVM, yılın ilk çeyreğinde yanında açılacak Titanic Hotel'le 'alışveriş turizmi'ni başlatacak.



Perakendecilerin 'Türkiye'nin en yüksek metrekare kiralarını ödüyoruz' diyerek eleştirdiği Capacity AVM, yılın ilk çeyreğinde yanında açılacak Titanic Hotel'le 'alışveriş turizmi'ni başlatacak. AVM'nin Genel Müdürü Tarkan Yurdaay, "Titanic'in açılmasıyla burası cazibe merkezi olacak" dedi

capacItY AVM, Titanic Hotel ile birlikte müşterilerin indirimli alışveriş yapmasından otelde kalanların alışveriş merkezini yeme-içme mekanı olarak kullanmasına kadar geniş bir işbirliği başlatacak. AVM bu kapsamda neredeyse kirası kadar ciro yapan 5 markayla da yolunu ayıracak. AVM'den yönetimin de isteği doğrultusunda çıkacak kiracı sayısının 10'a ulaşacağını söyleyen Capacity AVM Genel Müdürü Tarkan Yurdaay, "Otelin 2009'un ilk aylarında açılacak olması Capacity'nin cazibesini artırıyor. 10 markanın yerine girebilmek için bekleyen ve çoğunluğu yabancılardan oluşan müşteri listemiz var" dedi. Perakendecilerin "Türkiye'nin en pahalı metrekare bedellerini ödüyoruz" eleştirilerine de açıklık getiren Yurdaay, "Bizde metrekare kira bedelleri 80-160 dolar arasında değişiyor. Ama AVM'nin bulunduğu lokasyon ve nüfusun büyüklüğü değerini artırıyor" diye konuştu.

% 5-15 iyileştirme

AVM'de 180 kiracılarının bulunduğunu, sektörün çatı dernekleriyle genel bir çözüm yerine kiracılarla tek tek konuşarak herkese farklı bir çözüm bulma yolunu seçtiklerini söyleyen Yurdaay, "Bu görüşmelerimiz sonucunda kiralarda yüzde 5-15 düzeyinde bir iyileştirme gerçekleşti. AVM'nin performansını etkileyen kiracılarımızla da yolumuzu ayıracağız. İşi menfaat boyutuna getirmeyen tüm kiracılarımızın taleplerini görüşmeye de açığız" açıklamasını yaptı.

Her firmanın problemlerinin farklı olduğunu, bu yüzden hepsine tek bir reçete verilemeyeceğine de dikkat çeken Yurdaay, şöyle devam etti: "Bugüne kadar kiracılarımızdan da somut bir öneri gelmedi. Sadece kira yüksek diyorlar. Kira indirimi çözüm değil, önemli olan ciro artışını sağlamak. Biz de bunun için proje geliştiriyoruz. Kriz öyle ya da böyle atlatılacak. Biz kiranın ciro içindeki oranını düşürmeye çalışıyoruz."

Vatan

Geri Dön