25 / 04 / 2024

Carrefour doğal ürünler portföyünü genişletecek

Carrefour doğal ürünler portföyünü genişletecek

Dünya genelinde 1990'da başlattığı doğal ürün satışını 2003'te da Türkiye'de gerçekleştirmeye başlayan Carrefour, doğal ürünler tüketici tarafından ilgi görünce portföyünü genişletme kararı aldı



5 ürünle başladığı Doğal Tat konseptli ürün sayısını 10'a çıkaran firma Alara Tarım ile yaptığı anlaşmayla 3 yeni ürünü daha bünyesine kattı. CarrefourSa CEO'su Guillaume Vicaire, Alara ile uzun süreli anlaşma yaptıklarını, ilaç kalıntısı olmayan ürünleri satışa sunduklarını söyledi. Doğal ürün denince akla organik geliyor ancak Carrefour'un 13 Doğal Tat ürününden sadece ekmek organik. Diğerleri CarrefourSA Türkiye'nin Taze Gıda Satın Alma Müdür Serdar Keskinkılıç'ın tabiriyle 'standart üstü - organik altı" ürünler. CarrefourSa Gıda Ticaretinden Sorumlu Direktörü Uğur Demirel ise doğal kelimesini gönül rahatlığıyla kullandıklarını belirterek, "Bunu kanıtlayacak belgelerimiz, sertifikalarımız mevcut. Bunun yanında akredite laboratuvarlarla da çalışıyoruz" dedi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

CarrefourSA, `Doğa Tat' raflarına 3 ürün ekledi

"Doğadan Sofranıza" projesiyle 13 ürünü doğal ortamlarından raflara taşıyan CarrefourSA, Alara Tarım işbirliğiyle bu alandaki ürün portföyüne Japon eriği, kayısı ve nektarini ekledi
Carrefour Genel Müdürü Guillaume Vicaire, "Bu proje 15 ülkede uygulanıyor. Grupta 65'ten fazla çeşidimiz, 800 milyon euro'dan fazla ciromuz var. Türkiye'de 2003 yılında başladık. Şimdi de doğal ürünlerimize Japon eriği, kayısı ve nektarini ekledik. Meyvelerin üretiminde kimyasal ve sentetik gübreler, ilaçlar ve hormonlar kullanılmayacak. Şu anda 13 olan DTC markalı ürün sayımızı önümüzdeki bir yıllık dönemde 20'ye, 2013'e kadar 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
Alara Tarım CEO'su Yavuz Taner de, "Sağlıklı yaşam modern insanın önem verdiği konulardan biri. Ürünlerimiz iyi tarım uygulamalarına verilen Global GAP sertifikası güvencesiyle üretiliyor"  diye konuştu.
Bu proje kapsamında ürün sayısının 2013 yılına kadar 50 adede çıkarılacağı bilgisi de açıklandı.
Hürriyet


Geri Dön