25 / 04 / 2024

Carya Golf Club, Avrupa'nın en iyi 100 sahası arasında

Carya Golf Club, Avrupa'nın en iyi 100 sahası arasında

Opet'in ortaklarından Fikret Öztürk'ün 2008 yılında aldığı Carya Golf Club, Avrupa'nın en iyi 100 sahası arasına girdi



Akaryakıt dağıtım şirketi Opet'in ortaklarından Fikret Öztürk, turizm alanına golf ve golf oteli yatırımlarıyla girdi. Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk 2008 yılında aldıkları Carya Golf Club'a bugüne kadar 30 milyon euro yatırım yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"İki yıl önceki sahipleri 49 yıllığına sahip oldukları bu sahayı satmak istediler. Cemil Uğurlu ve Mithat Yenigün ile birlikte sahayı aldık. Yüzde 72'si bizim, kalanı bu iki ortağımın. 200 odalık otel yapma iznimi almıştık. Ancak TEMA dava açtı, yürütme durduruldu. Davanın sonuçlanmasını bekliyoruz."

Kendisini golfle Mustafa Koç'un tanıştırdığını kaydeden Öztürk, "Benim için bir tutku haline geldi. Yılın 300 günü golf oynuyorum. İş seyahati yapacaksam, golf sahası olmayan yerlere gitmiyorum" dedi.

Carya ilk 100'e girdi
Türkiye'de toplam 19, Antalya Belek'te 16 saha olduğunu kaydeden Öztürk golf için gelen turistin 78 milyon euro gelir bıraktığını, normal turistin 4 katı para harcadığını anlattı. Öztürk, golf yatırımının geri dönüşünün Türkiye'de 20 yıla yakın olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Ben bu işi vatan görevi olarak yapıyorum. Amacım ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak. Buraya gelen golfçünün kafasındaki Türkiye algısı değişiyor. Bodrum'da Mehmet Yıldırım'la ortak 1200 dönümlük bir arsamız var. İzinler çıktıktan sonra içinde 200 villanın yer aldığı bir saha yapacağız. Yatırım yaklaşık olarak 20 milyon euro'ya mal olacak."

Carya Golf Club'ın henüz 16 aylık bir saha olmasına karşın Avrupa'nın en iyi 100 sahası arasına girdiğini belirten Öztürk, "Seneye ilk 3'e gireceğini tahmin ediyoruz. Turkish Airlines Challenge turnuvasını 13 yıl sonra ilk kez Türkiye'ye getirdik. Üç yıl boyunca Carya Golf Club'da olacak. Turnuvanın bize maliyeti 500 bin euro, turnuvada ödül olarak 175 bin euro dağıtılıyor" dedi. Turnuvada İngiliz golfçü Charlie Ford şampiyon oldu.
Milliyet/Nevin Donat


Geri Dön