25 / 04 / 2024

Çataltepe Sanayi Sitesi ’nde inşa edilen 125 dükkânın sahipleri belirlendi!

Çataltepe Sanayi Sitesi ’nde inşa edilen 125 dükkânın sahipleri belirlendi!

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) ve TOKİ işbirliği ile Çataltepe Büyük Sanayi Sitesi ’nde yapımı tamamlanan 125 dükkânın sahipleri kurayla belirlendi, esnaf, iki ay içerisinde yeni yerlerinde faaliyete geçebilecek.




BESOB Başkanı Arif Tak, kent içinde sağlıksız koşullarda ve dağınık durumda faaliyet gösteren küçük esnaf ve sanatkârı bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Tak, Çataltepe’deki 600 hektarlık alanda yaşama geçirecekleri Büyük Sanayi Sitesi’nin, Birliğe bağlı 24 sektöre göre planlandığını ancak, yer yetersizliği nedeniyle şimdilik 21 sektöre hizmet vereceklerini kaydetti.


"TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK"


Tak, bir arada olmanın getirdiği avantajlarla esna ve sanatkârların faaliyet gösterdiği sektörlerde büyük gelişim sağlanacağını söyledi. Projenin denetimi kolaylaştıracağını, işletmelere kredi almada kolaylık sağlayacağını, elektrik, su gibi üretim maliyetlerini düşüreceğini ve işletmelerin rekabet şanslarını artıracağını anlatan Tak, "Sadece Bursa’ya değil Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi yaşama geçiriyoruz. İlk aşamada 125 mobilyacı esnaf ve sanatkârımız yer sahibi oldu. Bu sektörde dükkân sahibi olacak 175 esnafımız daha var." dedi.


Tak, Valilik, BESOB, Büyükşehir Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğinde yaşama geçirilen projeye destek veren başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile tüm siyasilere ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.


Konuşmaların ardından yapımı tamamlanan 125 işyerinin noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Çoklu ve tekli dükkânlar olarak iki aşamalı çekilen kura sonucunda üyelerin faaliyet gösterecekleri 234 metrekare büyüklüğündeki dükkanlar belirlenirken, esnaf ve sanatkârlar yer sahibi olmanın sevincini yaşadı. Altyapı çalışmalarının da önemli ölçüde tamamlandığı bölgede dükkân sahibi olan esnaf ve sanatkârlar, 2 ay içerisinde yeni yerlerinde faaliyet gösterebilecek. Yer sahiplerine, dükkân bedellerini 13-14 ve 15 yıla yayılan taksit seçenekleriyle ödeme imkânı sunuluyor.


Hürriyet


Geri Dön