19 / 04 / 2024

CATHIC, 9 şžubat'a kadar devam edecek!

CATHIC, 9 şžubat'a kadar devam edecek!

ORTA Asya'nın en büyük turizm yatırımcıları ve işletmecilerini buluşturan CATHIC (Central Asia & Turkey) konferansı bu sene ilk defa Türkiye'de yapılıyor...



9 şžubat'a kadar devam edecek konferans turizm sektöründe en etkili 300 işadamını buluşturacak. Türkiye'nin yanı sıra Orta Asya coğrafyasında turizm alanındaki yatırım fırsatları konuşulacak.

TURİZMİN YATIRIM BORSASI
Organizasyonu Türkiye'ye getiren Servotel Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İsvan, her yıl bölgedeki farklı birkaç ülkede düzenlenen konferansın ilk defa tek bir ülkede, Türkiye'de yapılmasının büyük önem taşıdığını belirtti. İsvan, Türk turizm yatırımcılarının da konferansa sahip çıktığını belirterek 'Turizmde yatırım borsası için uğraşıyoruz. Türk yatırımcılar organizasyona çok sahip çıktı. Bu sadece yatırımları ya da büyük markaları Türkiye'ye çekmek değil tüm Orta Asya coğrafyasındaki yatırımlara Türkiye'de karar veren bir mekanizmanın oluşturulması açısından önem taşıyor' diye konuştu. Konferansta Türkiye'deki otel sayılarını hızla artıran Hilton, Starwood, Rezidor, Accor gibi zincirlerin yanı sıra yeni fırsatları araştıran Jumeirah, Orient Express, Wyndam gibi gruplar da yer alacak.

YATIRIMCININ EGOYLA YARIşžI
Konferanslarda en dikkat çeken oturumlardan biri 'Yatırımın geri dönüşümü egonun geri dönüşüne karşı' başlıklı panel oluşturacak. Ömer İsvan, Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, Jones Lang La Salle EMEA bölgesi CEO'su Mark Wynne Smith, Dedeman Otelleri CEO'su John Wilson, Wyndam Otelleri EMEA Başkan Yardımcısı Martin Armitstead'in katılacağı forumda yatırımcıların 'Bu marka bana yakışmaz' görüşünden yola çıkarak kaçırdıkları fırsatlar ele anılacak.

Yatırımcı vizyonunda sıkıntı var
İSVAN,Servotel olarak yatırımın ilk aşamasında teslim aşamasına kadar hizmet verdiklerini kaydederek 'Türkiye'de yatırımcı vizyonunda hala sıkıntı var. 2.5 emsali, 3.5'a nasıl çıkarabiliriz. Daha çok sayıda odayı nasıl ekleyebiliriz diye yaklaşıyorlar. Nitelikten çok niceliğe yoğunlaşıyorlar. Bu vizyonu yeni kuşak anlayabiliyor. Ancak bir önceki kuşağa hala ulaşamıyoruz. 30 katı yaptıktan sonra biz buraya otel mi ofis mi yapalım diye bize geliyorlar' diye konuştu. İsvan, vizyoner olmayı engelleyen bürokrasinin de işlediğini kaydetti.
Dilek Taş/Sabah

 


Geri Dön