26 / 04 / 2024

Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde bin hak sahibi ile anlaşıldı!

Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde bin hak sahibi ile anlaşıldı!

İzmit Cedit Mahallesi’nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinde, şimdiye kadar bin hak sahibiyle anlaşma sağlandı. 



Belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Belsa 9. Katta oluşturulan kentsel dönüşüm ofisinde şimdiye kadar bine yakın hak sahibiyle görüşme yapıldığı, mutabakata varılan vatandaşlarla gerekli sözleşmeler imzalandı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre İzmit Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi  TOKİ  ortaklığındaki uzlaşma görüşmelerinde hak sahipleriyle nakit bedel ve konut karşılığı anlaşmalar sağlandığını söyleyen ilgililer, “Nakit bedel karşılığı anlaşma sağlanan hak sahiplerinin tapu devir işlemleri devam etmekte olup, tapu devri tamamlanan hak sahiplerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından gerekli ödemeleri yapılmaktadır” diye açıklama yapıldı. 

126 dönümlük alanda yapılacak kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında Cedit Mahallesi’nde hali hazırda bin 181 konutta yaşayan 883 hak sahibi, modern ve güvenli konutlarda yaşama imkanı bulacak.


Geri Dön