27 / 04 / 2024

Cefiore, bu yıl Türkiye'de 20 mağaza açmayı hedefliyor

Cefiore, bu yıl Türkiye'de 20 mağaza açmayı hedefliyor

Hapisten çıkıp Cefiore mağazasına koşan Paris Hilton'la adını duyuran donmuş yoğurt markası Cefiore, ilk mağazasını Bağdat Caddesi'nde açtı



As-Pekcan Gıda'nın Türkiye'ye getirdiği Cefiore, bu yıl sonuna kadar altısı İstanbul'da olmak üzere 20 mağazaya ulaşmayı planlıyor. Cefiore'de dört çeşit yoğurt var.

Dustin Hoffman, Brooke Shields, Eva Longoria ve Courtney Cox gibi pek çok ünlü ismin tercihi olan hatta hapisten çıktıktan sonra Paris Hilton'un yemek istediği ilk şey olan Cefiore donmuş yoğurt As-Pekcan Gıda tarafından Türkiye'de de satışa sunuldu. Cefiore'nin ilk mağazasını Şaşkınbakkal Bağdat Caddesi'nde açan As-Pekcan Gıda, bu yıl içerisinde mağaza sayısını 20'ye çıkarmak istiyor. Mağazaların en az altı tanesi İstanbul'da olacak.
Sade, çikolatalı, nar-frambuaz ve zengin antioksidan kaynağı olan açaiberry başta olmak üzere dört farklı çeşidi bulunan Cefiore, incirden kiviye, fındıktan nara, kirazdan beyaz duta kadar 36 değişik taze ve kurutulmuş meyveyle servis edilebiliyor. Cefiore'nin 65 gramı 4.5 liradan, 100 gramıysa 7.5 liradan satılıyor. Bir porsiyonu (100 gram) sadece 100 kalori olan Cefiore Frozen Yoğurt, ABD'de diyet yapanlar tarafından tercih ediliyor. Ayrıca yüksek kalsiyum miktarıyla kemikleri güçlendiren Cefiore Frozen Yoğurt çocuklara da öneriliyor.

Doğal ve katkısız
İçerdiği yüzde 100 doğal ve katkısız meyve püreleriyle bağışıklık sistemini güçlendirdiği öne sürülen  Cefiore'de doğal olmayan aroma veya renklendirici yok.
 Ürünü Türkiye'ye turizmci Hande Sezer ve Levent Pekcan çifti getiriyor. 20 yılı aşkın süredir Antalya'da turizmcilik yapan, Hane Hotels Group'un işletmecilerinden Hande Sezer ve Levent Pekcan çifti Cefiore için As-Pekcan Gıda Ticaret'i kurmuş.
Hande Sezer ve Levent Pekcan'ın Cefiore ile tanışma öyküsü de son derece ilginç. İş için Los Angeles'a gittiklerinde Cefiore mağazasının önünde uzun kuyruklar gördüklerini söyleyen Hande Sezer Pekcan, “Ben de kuyruğa girdim. Bir saat bekledikten sonra yoğurdumu aldım. Cefiore Frozen Yoğurt'u ilk kez tadanlar bir meyveli yoğurt deneyimi yaşayacağını düşünürken, tattıktan sonra harika bir dondurma lezzeti keşfettiğini görüyor. Bunun üzerine markayı Türkiye'ye getirmek için girişimlerde bulunduk. İlk mağazayı temmuz ayında Bağdat Caddesi'nde açtık” diye konuştu.
Taze ve kurutulmuş meyvelerle servis edilebilen Cefiore'yi önce otellerindeki Türk müşterilere tattırdıklarını ifade eden Hande Sezer Pekcan, “Müşterilerimizden ‘tam puan' aldıktan sonra mağazalaşmak için kolları sıvadık. Markayı Türkiye'ye getirmek için 600 bin dolarlık yatırım yaptık. İlk mağazayı Bağdat Caddesi'nde açtık. Bundan sonra franchis (bayilik) yoluyla büyük istiyoruz. Bir mağaza açmanın anahtar teslim bedeli 60 bin dolardan başlıyor” açıklamasında bulundu.
Türkiye'de yıllık yoğurt tüketiminin kişi başı yaklaşık 35 kiloyla dünya sıralamasının en üstlerinde olduğunu ancak dondurma tüketiminin 2.7 litre ile Avrupa ve Amerika'nın çok gerisinde kaldığını belirten Levent Pekcan ise, Cefiore Frozen Yoğurt'un tatlıdan vazgeçemeyen ama sağlıklı beslenenler için lezzetli bir opsiyon olduğunu söyledi.

Yüksek kiralar etkiledi
Donmuş yoğurdun Amerika pazarında henüz çok yeni bir ürün olmasına rağmen dondurma pazarının yüzde 5'ini ele geçirdiğini açıklayan Pekcan, “Krize rağmen satışlarda düşüş olmadı. Zaten ABD'de satışı azalmayan tek ürün denilebilir. Los Angeles'ta ‘En İyi Frozen Yoğurt' seçilen Cefiore 2 bin noktada satılıyor. Türkiye'deki hedefimizse 1 milyar dolarlık Türk dondurma pazarından iki yıl içinde yüzde 10 pay almak” diye konuştu.
 ABD'de genelde 40 metrekarelik yerlerde faaliyet gösterdiklerini ancak Türkiye'de daha küçük mağazalar açtıklarını belirten Hande Sezer Pekcan, “Bağdat Caddesi'nin kiraları ABD'yi bile üçe katlıyor. Bu nedenle 18 metrekarelik mağazayla yetindik” dedi. Uzun yıllardır turizm sektöründe de faaliyet gösterdiklerini belirten Pekcan, Antalya'da 3 bin 500 yatak kapasiteli dört otelleri olduğunu söyledi.
Satfiye Yuva Kireçci/Radikal


Geri Dön