16 / 04 / 2024

Çekmeköy metro hattı yüzleri güldürüyor!

Çekmeköy metro hattı yüzleri güldürüyor!

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda konumlu olan Çekmeköy, son 10 yılda geçirdiği değişimle göz dolduruyor. Üsküdar – Sancaktepe metro hattının tamamlanmasıyla bölgedeki emlak piyasasasının daha da hareketlenmesi bekleniyor...



Çekmeköy, İstanbul'un Anadolu Yakası'na bağlı ilçelerinden biri. Geçmişinde Ümraniye'ye bağlı olan bölge, 2009'da ilçe statüsüne kavuştu. Toplamda 148 bin 08 kilometrekarelik alan üzerine konumlu olan Çekmeköy, bugün geldiği noktada birçok nitelikli projeye ev sahipliği yapıyor. 


Kuzeybatısında Beykoz, kuzeydoğusunda Şile, güneybatısında Ümraniye ve güneydoğusunda ise Sancaktepe ile komşu olan Çekmeköy'de 17 mahalle ve 4 köy bulunuyor. Özellikle son 10 yılda geçirdiği değişimle dikkatleri üstüne çekmeyi başaran Çekmeköy'de birbirinden nitelikli projelerin sayısı her geçen gün çoğalıyor. 


Zemini sağlam bölge 

Bölgedeki asıl gelişim 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi ile başladı. Depremden sonra zemini sağlam bölgerin arayışına giren yatırımcılar için Çekmeköy cazibe noktası oldu. Çünkü bölgenin zemini deprem açısından oldukça sağlam. 


Ayrıca İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki Alemdağ Ormanları'na da komşu olan Çekmeköy, bu konumunun getirdiği avantajlara sahip bir bölge. Sakinlerine temiz havayı sunan bölgenin denizden yüksekliği ise 100 metre. 


Üsküdar – Sancaktepe metro hattı bölgeyi hareketlendiriyor

Haziran 2012'de temeli atılan Üsküdar – Sancaktepe metrosu ise bölgenin gelişim çizgisini artıracak hususların başında geliyor. 2015 yılında tamamlanarak hizmete açılması beklenen metro hattı 16 istasyondan oluşacak. Metronun faaliyete geçmesiyle birlikte bölgedeki ulaşım daha da kolaylaşacak.


Metro hattının istasyonları ise şöyle olacak: Üsküdar – Fıstıkağacı – Bağlarbaşı – Altunizade – Kısıklı – Libadiye – 50.yıl Çarşı – Ümraniye – İnkılap Mahallesi – Çakmak – Ihlamurkuyu – Altınşehir – Lise – Dudullu – Toplukonut – Çekmeköy – Sancaktepe..


“Metronun tamamlanmasıyla fiyatlar yüzde 20 artar”

Söz konusu metro hattının tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki emlak fiyatlarının yüzde 20'lere varan artışlar yaşayacağını söyleyen RE/MAX Eksen Broker'ı Atalay Aksu, “Çekmeköy'de mevcut konut sahipleri gayrimenkullerini elinde tutuyorlar. Çünkü metro bittiğinde bölge hareketlenecek” dedi. 


Şu an Çekmeköy'de satılık daire fiyatlarının 80 bin TL ile 1.5 milyon dolar arasında seyrettiğini anlatan Atalay Aksu, “Çekmeköy kiralık daire fiyatları ise 500 TL ile 10 bin TL arasında değişiyor” açıklamasını yaptı. 


3.köprü arsa fiyatlarını yükseltecek

İstanbul'a yapılacak 3. köprü güzergahına yakın olan Çekmeköy'de köprü inşaatının bitmesiyle de bir hareketlilik bekleniyor. Şu an bölgede arsa metrekare birim fiyatlarının 1000 TL ile 7 bin TL arasında değiştiğini sözlerine ekleyen Aksu, “Köprünün hizmete girmesiyle fiyatlar daha da artar” değerlendirmesinde bulundu. 


Bölgedeki gelişim hızının özellikle depremden sonra yükseldiğini sözlerine ekleyen Aksu, “Çekmeköy, yatırımcısı için birçok avantaj barındırıyor. Herşeyden önce zemini sağlam. Ormana komşu olduğu için de doğayla iç içe bir hayat sunuyor. Boğaz köprülerine olan yakınlığı da bölgedeki ulaşım avantajı” dedi. 


Çekmeköy'de yükselen konut projelerine örnekler ise şöyle..


Çekmeköy metro hattı yüzleri güldürüyor!


Mira Çekmeköy 

Beşyıldız Ekşioğlu İnşaat imzasıyla yükselen Mira Evleri'nde teslimler hemen gerçekleştiriliyor. 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire seçeneklerinin olduğu projede banka kredisi kullanılabiliyor. Toplamda 15 bin 560 metrekare alan üzerinde konumlu projede konut fiyatları 400 bin TL'den başlıyor, 660 bin TL arasında değişiyor. Voleybol sahası, basketbol sahası, yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, masa tenisi projede öne çıkan sosyal olanaklar arasında. 


Çekmeköy metro hattı yüzleri güldürüyor!


Dekon Silva Çekmeköy Evleri 

Çekmeköy'de hayata geçirilen projelerden biri de Dekon Silva Çekmeköy Evleri, Dekon İnşaat tarafından yükseliyor. Aralık 2014'de teslimlerin gerçekleşeği projede 260 adet daire yer alıyor. Projeden ev sahibi olmak için hem banka kredisi hem de firma bünyesinde firma kredisi kullanmak mümkün. Dekon Silva'da konut fiyatları 142 bin 925 TL'den başlıyor, 668 bin 824 TL'ye kadar çıkıyor. Projede 24 saat güvenlik, çocuk oyun alanları, bisiklet – yürüyüş parkurları, spor sahaları ve açık yüzme havuzu gibi hizmetler sunuluyor. 


Çekmeköy metro hattı yüzleri güldürüyor!


Çekmeköy Essa Silva Villaları

Essa Gayrimenul'un villa projesi olan Essa Silva Villaları'nda 8 villa yer alıyor. 6 dönümlük alan üzerine konumlu projede villa fiyatları 1 milyon dolar ile 1 milyon 200 bin dolar arasında değişiyor. Projede kişiye özel ödeme seçenekleri de var. Essa Silva'da açık yüzme havuzu, her villa için 2 araçlık otopark, çocuk bahçesi ve güvenlik mevcut. 


 Çekmeköy metro hattı yüzleri güldürüyor!


Çekmeköy Moda Kent

227 konutlu Moda Kent projesi ise Modakent  A.Ş. İmzası taşıyor. 12 bin metrekare alan üzerinde yer alan projede 1+1 konutların tamamının satışı gerçekleştirildi. 10 katlı 8 blok halinde yükselen projede teslimler ise hemen gerçekleştiriliyor. Modakent'te daire fiyatları 214 bin 200 TL ile 442 bin 650 TL arasında seyrediyor. Projede yer alan sosyal alanlar; koşu parkuru, yürüyüş parkuru, 24 saat güvenlik, yüzme havuzu, otopark ve çocuk oyun alanları.


Çekmeköy metro hattı yüzleri güldürüyor!


Lidya Flats 

Lidya Yapı'nın hayata geçirdiği Lidya Flats projesi 18 bin metrekarelik alan üzerine konumlu. 136 konutlu projede 1+1 çatı ve bahçe dubleksleri, 2+1 çatı ve bahçe dubleksleri ve 3+1 ara katlar mevcut. 5 bloktan oluşan projede fiyatlar ise 220 bin TL'den açılış yapıyor. 



Şebnem BER/Emlakkulisi.com 



Geri Dön