28 / 03 / 2024

Çekmeköy’de Ayşe Nezahat Kurukahveci ilkokulu açıldı!

Çekmeköy’de Ayşe Nezahat Kurukahveci ilkokulu açıldı!

Çekmeköy’de hayırsever Mehmet Kurukahveci tarafından annesi Ayşe Nezahat Kurukahveci adına yaptırılan ilkokul düzenlenen törenle hizmete açıldı.



Çekmeköy’de hayırsever iş adamı Mehmet Kurukahveci tarafından annesi Ayşe Nezahat Kurukahveci adına yaptırılan ilkokul açıldı. Açılışa İstanbul Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karaca, İl Milli eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, iş adamı Mehmet Kurukahveci ve çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.


Okul açılışı öncesinde konuşma yapan İstanbul Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karaca, “Medeniyetleri ayakta tutan unsurların arasında bilgiye ve eğitime verdikleri önemle yer alınmaktadır. Bilen insana, öğrenen insana her zaman ve her toplumda değer verilmiştir. Bilgi ve eğitimin olması hepimiz biliyoruz ki okullardan geçmektedir. İstanbul’umuzda vatandaşlarımıza en iyi şartlarda eğitim ve öğretim hizmetleri oluşturmak ve eğitim kalitesini arttırmak için çalışırken fiziki altyapı hizmetleri, bine ve arsa imkanlarının sağlanmasında vatandaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın kamuoyu kurum ve kuruluşlarımızın duyarlı ve özverili katkılarını ve örnek çalışmalarını görmek hepimizi mutlu ediyor. Bu gayretler toplum içerisinde eğitime destek veren zihniyetin oluşturulmasına ve bu zihniyetin arttırılmasına neden oluyor. dolayısıyla el birliği içerisinde eğitim ve öğretim gibi kalkınma ve gelişmemizin anahtarı olan bir alanda ortak sorumluluk ve bir görev paylaşıyoruz” diye konuştu.


Eğitime yapılan yatırımın öneminden bahseden Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise, “Öncelikle hayır sahibimize çok teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun. En güzel yatırım yarın sizinle kıyamete kadar gelecek olan yatırımdır. Her birimiz bu dünyadan gideceğiz. Ama arkada bıraktıklarımızdan önemli olan bizlere hayır ve hasenat gelmesi ve amel defterimizin kapanmaması. Onun için ben değerli hayır sahibimize Çekmeköy halkı adına teşekkür ediyorum. Allah kendisinden ve ailesinden razı olsun” diye konuştu.

Açılış sonrası İstanbul Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karaca tarafından bağışçı Mehmet Kurukahveci’ye plaket ve çiçek takdim edildi.


Milliyet


Geri Dön