27 / 04 / 2024

Çelebi, Newco’yu satın alarak havalimanı sayısını 37’ye çıkardı!

Çelebi, Newco’yu satın alarak havalimanı sayısını 37’ye çıkardı!

Çelebi, İspanyol Newco Airport Services’i (Newco) satın alarak bulunduğu ülke sayısını 6’ya, havalimanını ise 37’ye çıkardı



Yer hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren Çelebi, İspanya’nın Barcelona, Santiago, Oviedo ve Vigo şehirlerindeki havalimanlarındaki faaliyetlerine ilişkin iktisadi bütünlüğünün devir alınmasına ilişkin verdiği 1.5 milyon Euro tutarındaki teklif kabul edildi. 


Yasal prosedürlerinin tamamlanmasının ardından Newco’nun tamamı, Celebi Europe’a devredilecek. Çelebi, bundan önce Macaristan, Almanya, Avusturya ve Hindistan’daki havaalanlarında yer hizmeti veriyordu. Firma, satın almayla birlikte bulunduğu ülke sayısını 6’ya, havalimanını ise 37’ye çıkardı.


İşlemlerin tamamlanmasıyla birlikte Celebi Europe, 2014 yılına kadar sona erecek yaklaşık 4 milyon Euro tutarındaki devralınan ekipmanlarla ilgili leasing borçlarını da üstlenmiş olacak. Çelebi’nin bir süredir ilgilendiği Newco’nun İspanya’da faaliyet gösterdiği 4 havalimanında 2012 yılında toplam 20 bin uçuşa hizmet vermesi bekleniyor. Söz konusu havalimanlarında 2011 yılında, toplam yolcu trafiği 40 milyon, uçuş trafiği 355 bin ve kargo hacmi ise yaklaşık 100 bin ton olarak gerçekleşmişti.


Çelebi kargo alanında da Türkiye’nin yanı sıra Macaristan’da Budapeşte Ferihegy Uluslararası Havalimanı’nda, Hindistan’da Delhi Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı’nda ve Almanya’da Frankfurt Uluslararası Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor. Çelebi’nin ayrıca halen yer hizmetleri sunumunda bulunduğu Hindistan’da birçok ihalelede de teklifleri bulunuyor.


Kaynak:Hürriyet



Geri Dön