25 / 04 / 2024

Cem Boyner Altınyıldız Gayrimenkul'ü kurdu!

Cem Boyner Altınyıldız Gayrimenkul'ü kurdu!

Gayrimenkul işinin cazibesine dayanamayan patronlar arasına Cem Boyner de katıldı



Altınyıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Boyner mağazalar zincirinin sahibi Cem Boyner yeni bir gayrimenkul şirketi kurdu. 17 Haziran'da kurulan şirketin adı Altınyıldız Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Anonim Şirketi. 50 bin TL sermaye ile kurulan şirketin yönetim kurulunda Cem Boyner'in eşi (son çıkışlarıyla bir zamanlar siyasete soyunan kocasını gölgede bırakan ve çok takdir toplayan patronlar kulübü TÜSİAD'in başkanı) Ümit Boyner, Nur Mehmet İnal, Serdar Sunay ve Zeki Çaputlu görev alıyor. Büyükdere Caddesi no: 22 adresindeki Park Plaza'dan faaliyetlerini yürütecek olan şirket; arsa, arazi, mesken ve işyeri niteliğinde her türlü gayrimenkulun ve yerleşim biriminin kısmen veya tamamen projelendirilmesi ve parselasyon işlemlerinin yapılması amacıyla kuruldu.

ARSA SATIŞI ERTELENDİ

Altınyıldız Mensucat, üretim tesislerinin olduğu İstanbul Yenibosna'daki arsayı 17 Kasım 2009'da satmaya karar vermişti. Altınyıldız, 13 Ocak'ta konuyla ilgili Kuzeybatı Gayrimenkul'ü yetkilendirildi. Yine şirketle stratejik kararlar alınması ve uygulanması konusunda genel danışmanlık hizmetleri veren EFG İstanbul Menkul Değerler, bu süreçte Kuzeybaü ile birlikte çalışarak bahsi geçen arsanın değerlendirilmesi konusunda da danışmanlık hizmeti verme kararı almıştı.

Yenibosna'da 15 Nisan'da açılan Starcity Outlet Center'da Beymen Seri Sonu Design, Mudo Outlet, Teknosa'nın da yer aldığı 153 mağaza bulunuyor. Derimod, Kiğılı, Home Store, Stefanel, Diesel, Altınyıldız, Netvrork, Koton, Adidas, Vepa Outlet, Nike, Benetton, Mavi Jeans, Little Big, Levis, Divarese ve Esse gibi markaların yer alacağı Starcity'de ayrıca Prada, Jil Sander, Dolce&Gabbana, Marc Jacobs, Chloe, Sonia Rykel, Juicy Couture, Blumarine gibi dünya markaları da sunulacak. 134 bin metrekare inşaat alanına sahip, toplam 4 kat üzerine kurulu AVM'de 5M Migros da bulunuyor.
Hürriyet-Seda Tabak

Geri Dön