18 / 04 / 2024

Cem Boyner: Mağazaların yüzde 2'sini kapattık

Cem Boyner: Mağazaların yüzde 2'sini kapattık

Cem Boyner, Eylül 2007'den bu yana mağazalarının yüzde 2'sini kapattıklarını belirterek, "Bu bütün satış alanımızın yüzde 4'üne denk geliyor. Bir lira negatife tahammül yok" dedi.



Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, Eylül 2007'den buyana, mağazalarının yüzde 2'sini kapattıklarını, bunun da satış alanlarının yüzde 4'üne denk geldiğini belirterek, "Bir lira negatife tahammül yok. Bilançoya gerçekten negatif yazılabilen hiçbir yerde kalamayız. Yuvarlak konuşmanın manası yok. Bütün sektör aynı durumda" dedi. Eskiden iyi satmayan mağazayı, performansı iyi olan bir mağazanın sırtladığını hatırlatan Cem Boyner, "Artık bir mağaza öbürünü sırtlamıyor. Her koyun kendi bacağından asılır sözü gibi her mağaza kendi bacağından asılıyor. Hiç gözünün yaşına bakmıyoruz. Mağazaların bir kısmı açılıyor bir kısmı kapanıyor. Bir kısmını değiştiriyoruz. Akaretler'de ya da başka noktalarda marka değiştirmeler görebiliriz. Çok verimli olmayanların kapanması normal. Sektörde bu devinim olacak. Her zaman olurdu ama kriz nedeniyle daha çok yaşanıyor" diye konuştu. Boyner, İstinyePark'taki Yves Saint Laurent, Celine ve Nişantaşı Fabrika gibi mağazalarını geçtiğimiz günlerde kapatmıştı.

İyi noktayı kaçırmayız

Şu anda toplam mağaza sayılarının 428, satış alanlarının ise 187 bin 500 metrekare olduğunu kaydeden Boyner, şimdi ellerinde bulunan portföyden memnun olduklarını söyledi. Başka bir mağaza kapatma planları bulunmadığını dile getiren Boyner, "Hepsi bu kadar başka kapatma planımız yok. Yeni noktada da çok önemli olan yerlerde açıyoruz. Kesinlikle başarıya ulaşacak noktaları kaçırmıyoruz" dedi.

Akaretler'den çıkmıyoruz

Boyner, Beşiktaş Akaretler projesinden çıkacakları yönündeki dedikodulara şu sözlerle cevap verdi: "Akaretler'de devam ediyoruz. Çıkmaya niyetimiz yok. Akaretler'in açılması tam krize denk geldi. Beklediğimizden daha yavaş gelişiyor ama bu Akaretler'in kendisiyle değil krizle ilgili. Turist sayısıyla da ilgili. Başladığımızda büyük bir hareketlilik yaşadık. Krizle yavaşladı ama şimdi toparlanıyor. Serdar Bilgili de biz de bu projeye çok inanıyoruz. Birbirimize destek oluyoruz. Bütün perakendeciler ile alışveriş merkezi sahipleri arasında bu tür yapıcı çalışmalar yapılıyor."

Sektöre bahar geliyor

İnsanlara krizden gına geldiğini ve sektörde yavaş yavaş kıpırdanmalar yaşandığını vurgulayan Boyner, "Yeni sezona inanıyorum. Şimdi bahara giriyoruz. Güneş açacak. Yaz alışverişi, kış gibi değildir, daha az tutar. Alışverişi kesecek bayramlar yerine gelen sezonda Anneler Günü, Babalar Günü gibi alışverişi canlandıracak günler var" dedi.

Ciroyu yıl sonunda 1.3 milyar TL'ye çıkaracak

Şu
anda toplam mağaza sayısının 428, toplam satış alanının 187 bin 500 mektrekareye ulaştığını belirten Cem Boyner "2008 yılında 1.2 milyar TL olan perakende ciromuzu bu yılın sonunda 1.3 milyar TL'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Verimlilik ve kárlılık artışına odaklanıyoruz" dedi.

Hürriyet


Geri Dön