26 / 04 / 2024

Cem Ertem: Mortgage kredileriyle ev sahibi olmak çok kolay!

Cem Ertem: Mortgage kredileriyle ev sahibi olmak çok kolay!

Fortis Bank Türkiye Perakende Bankacılık Grubu Pazarlama Yönetimi, Genel Müdür Yardımcısı Cem Ertem: "Fortis Bank Türkiye mortgage kredileriyle ev sahibi olmak çok kolay" diyor



Günümüzde, markalaşan çok sayıdaki konut projesi ile, Türkiye’nin kaliteli konut yapımında giderek belli bir uzmanlık düzeyine ulaştığı söylenebilir. Kuşkusuz bu tür projeler, iyi bir yatırım olma özellikleri ile de tüketici açısından iyi bir yatırım anlamına geliyor.
Diğer yandan düşen faiz oranları nedeniyle, konut kredisi başvuruları ve bankaların kredi kullandırma oranları geçen yılın aynı dönemine göre büyük artış gösterdi. Konut kredisi pazarı büyüme rakamları da bu artışı destekliyor. Bankaların topladıkları fonları giderek artan oranda, özellikle teminatlı krediler ve mortgage ürünlerine dönüştürmesiyle Türkiye'deki konut kredisi pazarı da giderek genişliyor. Tüketici de bilinçlendikçe kredi kullanma eğilimleri artıyor. Kredi konusundaki rekabetin etkisiyle işlem sürelerinin kısalması da konut kredilerine başvuruların artmasına sebep oluyor.

Konut kredileri hacmi geçtiğimiz yıl 45 milyar TL seviyelerine ulaştı. Yılbaşından bu yana ise yüzde 20 artış göstererek, 54 milyar TL’ye ulaştı. Daha önce yıl sonunda ulaşılması beklenen bu rakamlara ekim ayında ulaşılmış olması konut kredilerine olan ilginin de bir göstergesidir diyebiliriz. Yıl sonunda sektör büyüklüğünün, minimum 60 milyar TL’ ye gelmesi beklenmektedir. Konut piyasasında yaşanan gelişmeleri, sunduğumuz kaliteli ürün ve hizmetlerimizle destekliyor, bu çerçevede müşterimize sunduğumuz çeşitli kampanyalarda en uygun vade ve ödeme seçeneklerini uyguluyoruz.

Bu noktada Fortis Bank Türkiye olarak, müşterilerimize en iyi şekilde hizmet vermek için ürün ve hizmet gruplarımızı sürekli geliştirip, çeşitlendiriyoruz. Bu kapsamda konut sahibi olmayı planlayan herkesin bütçesine ve ihtiyacına göre mortgage ürünü sunuyoruz. Müşterilerimize 'Fortis Mortgage', 'Yenisini Al Eskisini Sat Mortgage', 'İndirimli Mortgage', 'Al-Kirala Mortgage', 'Evini Değiştir Mortgage', 'İnşaat Halinde Olana Mortgage', 'Kazandıran Mortgage', 'İlk Ev için Mortgage', 'Yeni Mezunlar için Mortagage', 'Rezerv Mortage', 'Zaten Ev Sahibi Olana Mortgage', 'Yeniden Finansman Mortage', 'Projeye Mortgage', 'Yurtdışında Yaşayanlar için Mortgage' ve 'Sıfır Masraflı Mortgage' olmak üzere 15 farklı ürün seçeneğiyle hizmet veriyoruz. Örneğin, 'Sıfır Masraflı Mortgage' ürünümüzle müşterilerimize dosya masrafı, ipotek masrafı, ekspertiz masrafı almadan sadece sigorta bedellerinin ödenmesi şartıyla masrafsız mortgage imkanı sağlıyoruz. 3-120 ay arası vadelerde uygun faiz oranlarıyla yararlanılabilen kredinin geri ödemeleri de aylık eşit taksitlerle yapılıyor.

Yeniden Finansman Mortgage ürünümüz ise, önceden başka bir bankadan mortgage kredisi kullanan, ancak değişen piyasa koşullarında Fortis Bank Türkiye’nin mortgage kredisini daha cazip bulanlara sesleniyor. Bu mortgage ürününde eski kredi bakiyesi kapatılıyor ve cazip koşullu 'Yeniden Finansman Mortgage Kredisi' veriliyor. Diğer yandan evlerini yenilerken sahip oldukları evi satmadan yeni bir ev sahibi olmak, eski evlerini yenisine yerleştikten sonra satmak isteyenlere ise 'Yenisini Al, Eskisini Sat Mortgage' ürünümüzle çözüm sunuyoruz. Bu ürünümüzle alınacak evin değerinin %100'üne kadarı, düşük faizler ve 120 aya varan vade seçenekleriyle kredilendiriliyor. İstendiği takdirde ilk yıl, kredinin sadece faizi ödeniyor. Böylece kredi sahipleri yeni evlerini satın aldıktan sonra ilk yıl boyunca evlerini satana kadar, ödemelerinde zorluk çekmiyor. İlk yıl sonunda evin satılmaması durumunda, vadelerde küçük bir artışla ev satılana kadar ödemeler yapılıyor. Eski ev hiç satılmadan da taksitlerin düzenli ödenmesi ile kredi vadesinde kapatılabiliyor.

En çok ilgi çeken ürünlerimizden biri de 'İlk Ev İçin Mortgage' ürünümüz. Bu ürünümüzde ilk 24 ay sadece faiz ödemesi seçenek olarak sunuluyor. Böylelikle ilk kez ev sahibi olanlar, ilk iki yıl boyunca yeni evin giderlerini ve dekorasyon masraflarını rahatlıkla karşılayabiliyorlar. Al-Kirala Mortgage ürünümüz ise ev alıp kiraya vererek gelir elde etmek isteyenlerin tercih ettikleri bir ürün. Hem kira geliri kredi taksitinin bir bölümünü karşılasın hem de ev sahibi olayım diye düşünenler bu mortgage ürününden yararlanabiliyor. Elde edilen kira geliri kredi taksidi geri ödemesinde kullanılabiliyor

Fortis Bank Türkiye olarak 3-66 ay vadede faiz oranı yüzde 0,79 olarak, 67-120 ay vadede faiz oranımız ise yüzde 0,81 olarak belirledik. Ayrıca müşterilerimize mortgage ürünlerimizde TaksitSTOP uygulamamızla yılda iki aya kadar taksit erteleme imkanı sunuyoruz. Diğer yandan; kredi kullanacak müşterilerimize, aylık ödeme güçleri doğrultusunda kredi talebinde bulunmalarını; kredinin komisyon, masraf ve faiz dahil toplam maliyetine dikkat etmelerini öneriyoruz. Müşterilerimize ayrıca işsizlik, ferdi kaza, kredili hayat, yangın gibi sigorta seçenekleriyle olası risklere karşı kendilerini koruma altına almalarını da tavsiye ediyoruz. Kredi kullanacak müşterilerimizin, ilerideki taksit ödemelerinde bugünden öngöremedikleri bir sıkıntı yaşarlarsa mülklerini kaybetme riski olduğunu bilmelerinde fayda var. Fortis Bank Türkiye olarak, bu tarz ödeme sorunlarında, müşterilerimize sicilleri bozulmadan başvurdukları takdirde, yılda 2 aya kadar taksitlerini erteleme olanağı sunuyoruz. Bu nedenle kredi alacaklara, seçimlerini yaparken sadece maliyeti değil, ileride bankanın krediyle ilgili sağlayabileceği esneklik ve kolaylıkları da değerlendirmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.

Fortis Bank Türkiye olarak, konut kredilerindeki uygun faizli fiyatlama politikamıza ilerleyen dönemlerde de devam edeceğiz. Konut kredisi başta olmak üzere tüm alanlarındaki vizyonumuzu proaktif ve öncü olmak; müşteri ihtiyaçlarına en hızlı ve kaliteli şekilde hizmet vermek olarak belirledik. Bu vizyonumuzu güçlü müşteri ilişkileri yönetimi ve satış kadrosu, sağlam ürün altyapısı ve sektörde farklılaşan uygulamalarımızla daha da ileri taşıyacağız. Müşterilerimize desteğimizi sürdürerek yeni ürün ve uygulamalarımızla pazarın üzerinde bir büyüme hedefliyoruz. Çapraz satış destekli hizmet alanlarımızla müşterimizin ana bankası olma yönünde kendimizi konumlandırmak üzere yapılanmamıza devam ediyoruz. Bu boyutuyla olabildiğince geniş bir perspektifte müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan, farklı alanların sinerjisiyle büyüyen bir banka olarak kendimizi geleceğe taşımayı hedefliyoruz.
Milliyet


Geri Dön