28 / 03 / 2024

Cem Uzan Paris'te Eyfel manzaralı süper lüks bir rezidansta kalıyor

Cem Uzan Paris'te Eyfel manzaralı süper lüks bir rezidansta kalıyor

SABAH'ın Paris'te bulduğu Cem Uzan, Eyfel manzaralı süper lüks bir rezidansta kalıyor



Cem Uzan'ın Paris'teki yaşam standartları, bilinen mülteci imajının çok dışında... Kaldığı lüks rezidansın aylık kirası yaklaşık 250 bin TL... Ev, Eyfel Kulesi'nin hemen arka tarafında... Uzan sabahları, korumalarının "Sokak temiz" onayını aldıktan sonra iPod'unu takıp, şapkasını giyerek 10 kilometrelik koşusuna başlıyor. Abdurrahman Şimşek'in izlediği 4 gün boyunca Uzan'ın SABAH gazetesi aldırdığı görülürken, 50 yaşına merdiven dayayan Uzan'ın kondisyonu son derece yerinde... Abdurrahman Şimşek konuşmak isterken, kendisine yetişmekte hayli zorlandı.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Cem Uzan yakalama kararına lüks rezidanstan meydan okuyor

Kaçak Cem Uzan hakkında difüzyon (yakalama kararı) çıkarıldı. Ancak o Paris'in göbeğinde, Trocadero Meydanı'ndaki 10 numaralı süper lüks rezidansta kalıyor, sokağa çıkıyor, koşu yapıyor...

Türkiye'nin tutuklanması için Interpol'e başvurduğu ve difüzyon (yakalama kararı) çıkararak her yerde arandığını açıkladığı Cem Uzan'ın, Paris'te kamuoyuna açıklanan adresinde güvenli bir şekilde yaşadığı görülüyor.
Paris İstinaf Mahkemesi Başsavcılığı, Milliyet'in sorusu üzerine, genel olarak Fransa'ya yapılan bir iltica başvurusunun, iltica isteyen kişiye dokunulmazlık sağlamayacağını, uluslararası tutuklama müzekkeresinin ilticadan bağımsız incelendiğini belirtti. Başsavcılık buna karşılık, iltica başvurusunun da konuyu inceleyecek olan Adalet Bakanlığı'nın Kriminel İşler Dairesi tarafından değerlendirildiğini ekledi.

`Burada yok diyorlar'
Paris'te Eyfel Kulesi'nin karşısındaki "Trocadero Meydanı" 10 numaralı binada bulunan `Residence La Reserve'de ailesiyle kaldığı bilinen Uzan, bu binanın önünde toplanan Türk basın mensuplarının bakışları arasında, yerel saatle 12.35'te binadan dışarı çıkarak Mercedes marka siyah renk ve siyah camlı "AC-124-AE" plakalı bir araca bindi. Uzan'ın gazetecilerle karşı karşıya gelmemeye itina gösterdiği fark edildi.
Uzan'ın kaldığı La Reserve adlı lüks rezidansa telefon ettiğimizde Cem Uzan isminde bir kişinin rezidansın müşteri listesinde bulunmadığı söylendi.
Bina önünde ellerinde cep telefonları ve telsizler bulunan korumalar, Uzan'ın güvenlikli biçimde binadan ayrılabilmesi için uzun süre etrafı kolaçan etti.
Hatta bir ara rezidansın yan sokaklarından birine bir taksi yanaştı, ancak gazetecilerin yolun o tarafında da bulunduğunu fark edince uzaklaştı. Mercedes aracın ise binanın giriş kapısına üst üste birkaç kez yanaşıp uzaklaştıktan sonra Uzan'ın dışarı çıkması da dikkati çekti.

La Reserve'de 3 gece 6 bin 500 13 bin euro arası
Cem Uzan'ın kaldığı Paris'in en lüks semtlerinden Trocadero'daki "La Reserve" adlı rezidans, 150-300 metrekare genişliğinde 10 daireden oluşan bir işletme. La Reserve daha önce Cenevre ve Ramatuelle (Fransa'nın güneyinde lüks tatil kasabası) merkezlerde iki işletme sahibiyken,  bu rezidansı da listesine dahil etti. Rezidansta 150 metrekarelik küçük dairelerin kirası 3 günlük 6 bin 500 euro (14 bin 137 lira, günlüğü 4 bin 700 lira), 300 metrekarelik büyük dairelerde 13 bin euro (28 bin 288 lira). Rezidansta daha uzun kalınırsa fiyat pazarlığı yapılabiliyor.

Eğitimli bakıcısı, özel şoförü ve aşçısı var

La Reserve hem Paris'in son derece lüks otelleriyle eşdeğer hizmet veriyor (çocuklar için 6 saat süreyle eğitimli bakıcı, aşçıbaşı, masaj, özel şoför, kapıcı vs...) hem de müşterilerinin, 1-4 yatak odalı geniş apartman dairelerinde kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlıyor.

Paris'in sembolü Eyfel Kulesi'ni gören La Reserve'in internet sitesinde, rezidanstaki lüks yaşam bütün yönleriyle tanıtılıyor.

Babası Kemal Uzan ve kardeşi Hakan Uzan da 6 yıl önce kaçtı
Cem Uzan'ın babası Kemal Uzan ve kardeşi Hakan Uzan da 2003'te İmar Bankası batığı dolayısıyla açılan davalarda tutuklanma ihtimalleri ortaya çıkınca kaçmıştı. Baba Kemal Uzan ve Hakan Uzan'ın Ürdün'de oldukları, Hakan Uzan'ın Hakan Uzan'ın, okul arkadaşı Ürdün Kralı Abdullah'ın korumasından yararlandığı iddia ediliyor.

Dört davası var
Ürdün makamları Uzanlar'ın korundukları iddialarını reddediyor. Ancak Uzanlar adına hareket eden bazı kişilerin Ürdünlü çıkması bu ülkede oldukları kanaatlerini güçlendiriyor. Uzanlar'ın yatlarına, kendisine olan borçları gerekçesiyle el koymak isteyen Abdullah el Ayed  Ürdün vatandaşı. Telsim'e ortak olduğunu iddia ederek dava açan Saba Fakes de Ürdün asıllı Hollanda vatandaşı.
Fransa'ya kaçarak lüks rezidansa yerleşen Cem Uzan hakkında dört ayrı dava var. Beykoz'daki evinin havuzund yakalanan 3 milyon 596 bin kontör kartı nedeniyle açılan davada, 3 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Dosya Yargıtay'da. İstanbul 8. Ağır Ceza'da `suç işlemek için örgüt kurmak' suçundan yargılanıyor. 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak"tan, 4. Ağır Ceza'da `hileli iflas'tan, İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ise "Türk Parası'nın Kıymetini Koruma Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan yargılanıyor.

Le Monde: Türk aristokrat İnterpol dosyalarında
Cem Uzan'ın Türkiye'den kaçarak Fransa'dan siyasi iltica talebinde bulunması Fransız basınına da yansıdı. Bu ülkenin  en önemli gazetelerinden Le Monde, Uzan'ın kaçışını sayfalarına taşıdı. Le Monde gazetesi, "Cem Uzan, Türk aristokrasisinden İnterpol dosyalarına" başlıklı haberinde "Cem Uzan'ın, Prens Charles ile sosyalleştiği günler çok uzak gibi geliyor. Parıldayan Türk patron bugün, İnterpol tarafından 17 Ekim Cumartesi günü çıkarılan tutuklama emrine göre bir kaçak" diye yazdı.
Le Monde, Cem Uzan'ın ekim başında ortadan kaybolduğunu, sonunda Fransa'dan siyasi iltica talebinde bulunduğunun ortaya çıktığını, Fransa'da kendisine 3 aylık geçici oturma izni verildiğini kaydetti. Uzan ailesinin zirvede olduğu dönemde Türkiye'de 220, yurt dışında da 40 kadar şirketi kontrol ettiğini kaydeden gazete, ailenin hızlı yükselişinin sonucunda Türkiye'nin en zengin dördüncü ailesi haline geldiğini, ancak 2001 yılında İmar Bankası'nın çöküşünün ardından ailenin serveti ve şirketlerinin çoğuna devletçe el konulduğunu belirtti. Fransız gazetesi, Nokia ve Motorola tarafından temsil ile ilgili olarak açılan davalara da dikkat çektiği haberde Cem Uzan'ın siyasi kariyerini ise, "başarısız" olarak niteledi.
Cem Uzan'ın, "Yatlarla, spor arabaları, bir 747 Boeing uçağı ve gayrımenkulleri ile çok lüks bir hayat yaşadığını", New York'taki Donald Trump binasının son katını 38 milyon dolara satın aldığını da yazan gazete, "İngiliz kraliyet ailesinin yardım kuruluşlarına milyonlar bağışlarken Prens Charles ile dostluk bağları vardı" diye yazdı.
Gazete, "Bugün Cem, kendisi gibi birkaç milyar doları hortumladıklarından kuşkulanan babası Kemal ve abisi Hakan gibi kaçak" ifadesini kullandı.

Abdurrahman Şimşek:  Haber kaynağım Ankara'dan
Cem Uzan'ı Paris'te kaldığı rezidanstan sabah koşusuna çıkarken görüntüleyen Sabah muhabiri Abdurrahman Şimşek, Uzan'ı nasıl bulduğunu ve yaşadıklarını anlattı. Atv ana haber'e konuk olan Şimşek, Uzan'ın Fransa'da yaşadığı yerin adresini Ankara'daki haber kaynaklarından aldığını söyledi.
Şimşek, dört gün boyunca Cem Uzan'ın kaldığı rezidansın karşısındaki bir kafede oturduğunu belirterek burada bir Türk kadının Uzan hakkındaki telefon konuşmasına da tanıklık ettiğini ifade etti.  "Kadının Türkçe konuştuğunu duyunca konuştuklarını dinledim. Fransa'nın güneyindeki bir sahil kasabasında Uzan'ın yaşaması için 500 bin euro'ya ev satın almak için pazarlık yapıyordu. Paranın elden ödeneceğini söylüyordu" diyen Şimşek, bu konuşmayı da kameraya kaydettiğini ifade etti. Uzan'ın 10 kişi tarafından korunduğunu söyleyen Şimşek, korumalar arasında yabancıların da yer aldığını kaydetti.
Milliyet


Geri Dön