28 / 03 / 2024

Cem Uzan Paris'teki La Reserve rezidansta kitap yazıyor!

Cem Uzan Paris'teki La Reserve rezidansta kitap yazıyor!

Cem Uzan, yurtdışına çıkma yasağına rağmen gizlice gittiği Paris'te günlerini kitap yazarak geçiriyor



Yabancı bir yayıneviyle anlaşan Uzan'ın kitabı İngilizce ve Fransızca yayımlanacak...

Paris'te Cem Uzan'ın izine düşmek koordinatları belli bir defineyi kazıp kazıp çıkaramamak gibi. Yerini yurdunu biliyorsunuz, ama gittiğiniz zaman bir türlü bulamıyorsunuz.

Trocadero Meydanı'nda kaldığı rezidansın önü artık boş. Ekim ayında Paris'e geldiği ilk ortaya çıktığında günlerce burada bekleyen gazeteci ordusu dağılmış. Tek gelip giden, özel şoförleriyle binanın önüne park edip içeri giren komşular.

La Reserve isimli rezidansın gecelik ücreti 2 bin 100 euro. 150-300 metrekarelik Eyfel Kulesi manzaralı iki-dört odalı evler, hem lüks bir haftasonu geçirmek isteyenlerin hem de Cem Uzan gibi uzun süre kalmak isteyenlerin tercihi oluyor.

Johnny Depp ve ailesinin 2007 yılında otelde üç ay yaşadığı konuşuluyor.

Otelde kalan ve deneyimini The Independent gazetesi için yazan Sophie Lam oteldeki lüks servisi “Sabah daha uyanmadan bir görevli gelip salonu topluyor, masaya kahvaltıyı kuruyor.

Danışmadan tavla istediğimizde bulmaya çalışacaklarını söylüyorlar. Akşam odaya döndüğümüzde son derece şık, üstelik odanın renkleriyle uyumlu bir tavla bizi bekliyor” sözleriyle anlatıyor.

KİTAP FRANSIZCE VE İNGİLİZCE
Cem Uzan'a yakın bir kaynağa göre iş adamı burada günlerini kitap yazarak geçiriyor.

Yabancı bir yayın eviyle anlaşan Cem Uzan 'İngilizce ve Fransızca yayınlanacak olan kitabını büyük özenle hazırlıyor.

Kitap non-fiction, yani gerçek olaylardan bahsediyor. İçeriğinin detayları ve yayınevinin ismi ise şimdilik sır gibi saklanıyor.

Trocadero Meydanı'ndan sonra durağımız Avenue Montaigne. Cem Uzan'ın kaldığı rezidansa yürüyerek 20 dakika, metroyla iki durak mesafede olan Avenue Montaigne Paris'in en şık caddelerinden biri. Turistler Champs-Elysèe'de, Fransızlar burada alış-veriş yapıyor.

Cadde Gucci mağazasıyla başlıyor, Chanel, Louis Vuitton, Armani, Christian Dior, Prada ile devam ediyor. Metrekaresi 6 bin euro'ya kiralanan mağazaların arasında, Versace'den hemen sonra, Nina Ricci mağazasının karşısında L'Avenue Restoran var. Cem Uzan'ın sık sık buraya geldiği söyleniyor.

Buradaki görevliler de Cem Uzan'ın fotoğraflarını hemen tanıyor. Garsonlardan biri “Daha dün buradaydı, çok sık geliyor” derken şefi “Müşterilerimizle ilgili bilgi veremiyoruz” diyerek lafını kesiyor.

DEFİNE AVI SONUÇSUZ KALDI
Ancak Cem Uzan'ın burada şarap içip içmediği meçhul. Garsonlara göre iş adamı genelde konyak ve kahve siparişi veriyor.

L'Avenue restoranda bir kahve 4.50 euro, bir şişe su 7 eurodan satılıyor. İngiliz iş adamları, emlak piyasasını tartışan Fransızlar ve bazılarının manken olduğundan şüphelendiğimiz birbirinden güzel kadınlar arasında Cem Uzan'ın yolu L'Avenue'ya düşer mi diye bekliyoruz.

Saatler geçtikçe sokaktan geçen tüm sarışın erkekler onu andırmaya başlıyor. Ama hava kararıp da akşam yemeği müşterileri restoranı doldurduğunda hala ortalarda yok. Define avı bugünlük sonuç vermiyor.

ÇİFTLİK BASKININDAN 6 YIL HAPİS ALDI
Cem Uzan Paris'te sefa sürerken Pamukova Asliye Ceza Mahkemesi'de görülen bir dava sonuçlandı.

TMSF'nin el koyduğu Pamukova'nın Bakacak Köyü'ndeki çiftliğe 2004 yılında yaptıkları baskında görevlileri tehdit ettikleri iddiasıyla açılan davada Uzan “Hürriyeti tahdit, bu suça azmettirme've ‘hakkı olmayan mala tecavüz'suçlarından 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Uzan, geçen ay orman arazisini işgal ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
Pınar ERSOY/Vatan


Geri Dön