25 / 04 / 2024

Cemal Bekle'den Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Cemal Bekle'den Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Cemal Bekle, İzmir Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında Roman halkına ayrımcılık uygulandığını belirterek çalışmalara tepki gösterdi.



AK Parti  İzmir  Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Cemal Bekle, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, İzmir Ege Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarını eleştirdi. Milliyet'te yer alan habere göre; Bekle konuşmasında kentsel dönüşüm çalışmalarında Romanlar'a ayrımcılık uygulandığını öne sürerek  “Roman hemşerilerimizin çadırlarını mühürleyen bu anlayış, şimdi de mahallerimizi rant kapısına çevirmeye yelteniyor. Buna müsaade etmeyiz” dedi.

Cemal Bekle den Ege Mahallesi ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Projenin ‘Büyükşehir şovu’ olduğunu söyleyen Bekle şu açıklamalarda bulundu: 

Saf dışı bırakacaklar 

“Ege Mahallesi’nde başlattıkları kentsel dönüşümün, Roman hemşerilerimizi kucaklamayan, hatta onları bu işten  çıkarmaya yönelik. Bölgenin yeni kentleşme planlarında, Roman vatandaşlarımızın asla mevcut mülkiyetlerinin, haklarının karşılığını alamayacakları şartlar söz konusu. Aidatını ödeyemeyecekleri binaları oraya dikerek, ömrünü orada geçiren Roman kardeşlerimiz saf dışı bırakılacak. Bu kentsel dönüşüm projesi, Roman hemşerilerimiz için bir mutsuzluk projesidir. Büyükşehir Belediyesi derhal, Roman vatandaşlarımızın buradaki haklarına yönelik planını açıklamalı.”

Cemal Bekle'den İzmir'de kentsel dönüşüm sorumsuzluğu iddiası!


Geri Dön