23 / 04 / 2024

Cemal Kaşıkçı'nın arandığı malikaneler kaçak çıktı!

Cemal Kaşıkçı'nın arandığı malikaneler kaçak çıktı!

Cemal Kaşıkçı'nın arandığı 2 malikanenin kaçak olduğu ortaya çıktı. 2014 yılında biri tarla diğeri ise elma bahçesi olarak mülk edinilen malikanelerin imar izninin bulunmadığı belirlendi.



Cemal Kaşıkçı'nın arandığı 2 malikanenin kaçak oldukları için cezai işlem uygulandığı ortaya çıktı. 2014'te biri tarla diğeri ise elma bahçesi olarak mülk edinilen malikanelerin imar izninin bulunmadığı belirtildi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, malikanelerden birinin girişinde Kral Salman ile veliaht prensin fotoğraflarının asılı olması dikkat çekti. 2 Ekim tarihinden beri gizemini koruyan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı kapsamında başlatılan arama çalışmaları 7 saattir devam ediyor.

Cemal Kaşıkçı nın arandığı malikaneler kaçak çıktı!

İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğu ve konsolosluk lojmanlarında yapılan aramalarda yapılan en kapsamlı aramada uzman kriminal ekipler her iki malikaneninde özel bölümleri olup olmadığınına bakıldı. 

Toplam 3 bin 750 metrekare alana sahip malikanenin bahçesinde buluan 3 adet su kuyusu da polis ekipleri tarafından didik didik aranıyor. Su kuyularındaki suların tahliyesinin ardından ekipler merpenle kuyulara inip iz aramaya başlandı.

Diğer yandan en kapsamlı aramanın yapıldığı Suudi Prensin arkadaşı olduğu belirlenen Suudi işadamına ait malikanenin 2014 yılında Muhammed Alfozan ve Muhammed Alsuhai isminde iki kişi adına tarla olarak satın alındığı imar izni olmayan bölgeye kaçak olarak inşa edildiği belirlendi.

Aramanın yapıldığı diğer malikanenin ise yine aynı tarihte Omary Turizm Gıda Tic. Aş. Tarafından satın alındığı imar izni bulunmayan ve elma bahçesi olarak görülen alana yine kaçak olarak inşa edildiği belirlendi.
 


Geri Dön