18 / 04 / 2024

Cemalettin Kalkan: Esenevler için kentsel dönüşüm bir an önce başlamalı!

Cemalettin Kalkan: Esenevler için kentsel dönüşüm bir an önce başlamalı!

Esenevler Mahalle Muhtarı Cemalettin Kalkan, Esenevler Mahallesi beş ayrı mahalleye bölündükten sonra hiç boş alanın kalmadığını bu yüzden de bir park bile yapacak yer olmadığını söyledi...



Esenevler Mahalle Muhtarı Cemalettin Kalkan Boş arazi olmadığından dolayı mahalleye bir okul bile yaptırılamıyor diyen Kalkan, kentsel dönüşüm mahallemize de gelsin ve kentsel dönüşüm sonuçlanınca da park ve yeşil alanlar yapılsın çünkü artık Esenevler Mahallesi nefes almak istiyor dedi. 


• Şenol İlhan: Esenevler Mahalle Muhtarı Sayın Cemalettin Kalkan Bursa Haber Gazetesi olarak sizi kısaca tanıyabilir miyiz? 

• Cemalettin Kalkan: Beş yıldan bu yana Esenevler Mahalle Muhtarıyım. İkinci dönemde de halk isterse yaptığımız hizmetler beğenilirse muhtarlığa devam etmek istiyorum. 

Esenevler mahallesi çok eski bir mahalle olmasına rağmen 1999 yılı seçimlerinde beş ayrı mahalleye bölündü ve Esenevler Mahallesi küçük bir mahalle kaldı. Komşu mahalleler bizden daha şanslı onların hizmet getirecek boş alanları var. Bizim mahallede hiç boş yer yok. 

Zamanında insanlarımız evlerini yapmışlar ama imar yok bu yüzden de kentsel dönüşüm gerekiyor bizim mahallemize. Mahallemiz hiçbir şekilde gelişmiyor. 

"KENTSEL DONUŞUM BİR AN ÖNCE GELMELİ" • Şenol İlhan: Sayın Cemalettin Kalkan mahallenizin sorunları nelerdir? 

• Cemalettin Kalkan: Erdoğan Caddesi'nde yaklaşık 15 yer istimlak edilerek otopark açılacak. İnşallah bu çalışma kısa sürede hizmete geçer. 

Binaların yola çok yakın olmasından dolayı kaldırımlarımızın bir özelliği kalmadı bu yüzden de insanlarımız ve özellikle de bebek arabalı insanlarımız çok sorun yaşıyorlar'. Mevcut mahallelerin imar planlarının oluşturulmadan yeni mahallelerin oluşturulması işi daha da zorlaştırıyor. 

Diğer sorunumuzda okul sorunumuz var. Mahallemizde bir ilkokulumuz vardı ama 32 dersliğinin olması sebebiyle burası ortaokul yapıldı. Yetkililerle görüşmemize rağmen bu sorunumuz halen çözülemedi. Başka bir mahalleye ortaokul yapılsın ortaokul çocuklarımızın diğer mahalleye gitmesi daha kolay olur ama ilkokul öğrencimiz daha çok küçük çok sorunlar' çıkıyor. Mahallemize metrobüs de geldi hepimize hayırlı olsun ama daha açılmadı. Bizim gereken yerlere talebimiz de oldu inşallah hem Hacivat hem de Esenevler olarak faaliyete geçecek inşallah metromuz. Ulaşım sorunumuz var. inşallah metro açıldıktan soma bu ulaşıma da bir düzenleme gelecek. Mahallemizde otoparkımız da yok. Kaldırım dahi yaptıramıyoruz evlerin dışarı kaymasından dolayı mahallemiz başka mahallelere bölününce de hiç yerimiz kalmadı. Hiçbir şekilde mahallemizde nefes alamıyoruz. Esenevler mahallesinin çok önemli üç sorunu vardı biri elektrik tellerinin yer altına alınmasıydı, ikincisi Karakol'du bir diğeri de pazar yerimiz yoktu. Ama mahallemizde kapalı Pazar yapacak alanımız yok. Yer olmadığı için başka bir alternatifimiz de yok maalesef ki. Bazı Belediyelerimiz 2008 yılında yapılmış evleri 2004 yılından önce yaptırılmış gibi göstererek evlerin sularım verdiler ama biz bunu Yıldırım Belediyesi için uygulayamadık. Şimdi evlerin arasında elektrik çekilmiş gibi su şebekeleri var evler arasında. Vatandaşlarımızda seçimi bekliyor seçim yaklaşınca su alırız, tapularımızı alırız diye. Seçime yakın bir af gelir- diye bekliyor vatandaşlarımız da. Kentsel dönüşüm Çmarönü Mahallesi'nde, Yavuz Selim Mahallesi'nde, Arabayatağı Mahallesi'nde başladı ama bizim mahallemizde yok. Ne zamana biter, nasıl sonuçlamr, vatandaşa ne kadar faydası olur hiç bilmiyoruz. Umuyoruz İd çok faydalı olur, halkımız memnun kahı*. Vatandaşımız bir katlı evi yok İd beş kat altı katlı evleri var bunlara nasıl kentsel dönüşüm yapacaklar lıiç bilmiyoruz. 

"HİZMET YAPACAK HİÇ BOŞ ALANIMIZ YOK" • Şenol İlhan: Saym Cemalettin Kalkan önümüzdeki dönem için yapmak istediğiniz projeleriniz var' mı? 

• Cemalettin Kalkan: Biz her türlü güzel işleri Esenevler Mahallemize kazandırmak istiyoruz ama yer yok yok yok. Yer olsa her şeyi düşünüyorum. Şu an komşu mahallelerimizi ben kıskanıyorum keşke şurada üç- dört dönüm yerimiz olsa da spor tesisi yaptirsak, yeşil alanımız olsa diyoruz. Yer oldu mu çalışmalarımız da yapıyor Belediyelerimiz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Saym Recep Altepe'nin yapmış olduğu yüzme havuzu var mahallemizde ama başka hizmetlere yer yok. 

Yer olsa hizmette yavaş yavaş geliyor. 

İnşallah yalanda mahalle konağımız da yapılacak, yalanda bu binamıza da kavuşacağız. Mahalle konağımız yapılınca da bize gelen elbise, gıda yardımlarım orada sergi gibi açacağız ihtiyacı olanlar alacak. Bu sayede yardımlarımızı da bu yerimizde gerçekleştirmiş olacağız. Belediyeden aldığımız arabalarla çocuklarımızı geziye göndermeye çalışıyoruz. Biz elimizden geldiği kadar gidemeyecek durumda olan öğrencilerimizi göndermeye çalışıyoruz. 

• Şenol İlhan: Saym Cemalettin Kalkan yerel seçimler yaklaşıyor Belediye Başkan Adaylarının sizleri ne gibi projelerle ziyaret etmesini istersiniz? 

• Cemalettin Kalkan: İlk önce halkın içine girmelerini bekliyorum. 

Vatandaş Belediye Başkanlarını hep yanında görmek istiyor. Sadece seçim zamanı yanlarında olmalarını istemiyor. Tabilti her mahalleyi tek tek gezmelerine imkân yok aıııa halktan ayrı olmasınlar. Halk ile iç içe olsunlar istiyoruz. 

• Şenol İlhan: Saym Cemalettin Kalkan Bursa Haber Gazetesi olarak bize zaman ayırdığınız için size çok teşekkür ederiz. 

• Cemalettin Kalkan: Ben de Bursa Haber Gazetesine çok teşekkür ederini.


Bursa Haber


Geri Dön