26 / 04 / 2024

Cementir Holding İzmir yatırımlarını sürdürüyor!

Cementir Holding İzmir yatırımlarını sürdürüyor!

Caltagirone Grubu’na bağlı Cementir Holding, İzmir’i çok sevdi. Caltagirone Grubu’na bağlı Cementir Holding, İzmir’i çok sevdi.



Milliyet Gazetesi yazarlarından Murat Şahin bugünkü köşesinde ''İtalyanların  İzmir  aşkı'' başlıklı yazısını yayınladı. 

 

Türkiye tarihinin en büyük ekonomik krizinin yaşandığı 2001 yılında ülke geleceğine olan inançları ile Çimentaş’ı satın alarak ülkemize yatırım yapan İtalyan sermayeli Caltagirone Grubu’na bağlı Cementir Holding, İzmir’i çok sevdi.

 

Çimentaş’ın 17 yıllık sahibi Holding, yatırımlarını her yıl artırarak sürdürüyor.

 

Çimento üretiminden sonra inşaat sektörüne de adım atan Çimentaş Grup şirketlerinden YapıTek A.Ş., Narova ismiyle hayata geçirdiği konut projelerinin 3 etabını tamamladı.

Şimdi 4. Etaba başladı. Toplam 9 etaptan oluşan projesi için 500 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapacak.

 

Narova projesinin 4. Etap tanıtım toplantısı dolayısıyla görüşme fırsatı bulduğum Caltagirone Grup’a bağlı YapıTek Yönetim Kurulu Başkanı Alessandro Caltagirone, yatırımlarından çok memnun olduklarını belirterek, yeni yatırımlar için hazırlık yaptıklarını söyledi.

 

İtalya’da ağırlıklı olarak Roma’da olmak üzere inşaat sektöründe 2.7 milyar Euro’luk projeleri olduğuna işaret eden Caltagirone, “Biz Türkiye’yi çok seviyoruz. Yatırımlarımızdan da son derece memnunuz. İnşaat projeleri içinde Roma’ya çok benzediği için İzmir’i seçtik. Gayrimenkul sektöründe 100 yıllık tecrübemiz var. Bugün birçok firmanın da inşaat projelerinde İzmir’i tercih etmesi bizim ne kadar doğru karar verdiğimizi gösteriyor. Biz 1100 konutluk Narova projesinin ardından yeni projeler düşünüyoruz” dedi.
 


Geri Dön