25 / 04 / 2024

Cemil çiçek: Ankara misafir odamız gibi olacak!

Cemil çiçek: Ankara misafir odamız gibi olacak!

Başbakan Yardımcısı çiçek, 'Ankara 'yı evimizin misafir odası gibi yapacağız. Bazı odalarımız dağınık olabilir ama konuğumuzu ağırlamak için misafir odamız derli toplu, en güzel şekilde hazır bekler' diyerek hükümetin kentsel dönüşüm projesine vurgu yaptı



Başbakan Yardımcısı Cemil çiçek, hükümetin başkent  Ankara  'ya yönelik projelerini anlatırken, “Ankara misafir odamız gibi derli toplu ve çok güzel olacak ” dedi.

çiçek, Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve seçimlerde Ankara 1. bölgeden aday olan Başbakan Tayyip Erdoğan 'ın siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan ile birlikte, Ankara 'da yaptıkları çalışmaları tanıtmak amacıyla gazetelerin Ankara yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geldi.  Başbakan Tayyip Erdoğan 'ın Ankara 'ya yönelik projelerini kapsamlı şekilde anlattığını, diğer siyasi partilerin ise Ankara ile ilgili somut hiçbir projesinin olmadığını savunan çiçek, şunları söyledi:

“Başkentler bir ülkenin prestijidir. Ankara 'yı evimizin misafir odası gibi yapacağız. Bazı odalarımız dağınık olabilir ama konuğumuzu ağırlamak için misafir odamız derli toplu, en güzel şekilde hazır bekler. Kentleşme projesi kapsamında gecekondulaşma ile mücadelemiz sürse de, geçmişten gelen gecekondu sorunumuz devam etmektedir. Hala her 9 kişiden biri gecekonduda yaşıyor. Başbakan Erdoğan 'ın açıkladığı projelerin dışında gecekonduların yerine 136 bin yeni konut gelecek. Gecekondulaşmayı önleyerek, bu yaşam anlayışının getirdiği sosyal sorunları da ortadan kaldırmış olacağız. ”

Akyurt Fuar Merkezi

Babacan da Akyurt 'a kurulması planlanan Fuar Merkezi 'nin Ankara 'yı uluslararası boyuta taşıyacağını ifade ederek, Akyurt 'un havaalanı ile kent merkezinin bağlantısının raylı sistemle sağlanacağını söyledi.

Uğur Ergan / HÜRRİYET


Geri Dön