26 / 04 / 2024

Cemil Şeboy: İzmir'e 65 kilometrelik metro hattı lazım!

Cemil Şeboy: İzmir'e 65 kilometrelik metro hattı lazım!

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Mimar Cemil Şeboy, İzmir'de trafik ve ulaşım sorunun çözmek için 65 kilometrelik metro hattının yapılmasının şart olduğunu söyledi.



AK Parti  İzmir  1. Bölge Milletvekili Adayları Cemil Şeboy ile Gürbüz Akbulut, Konak İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği kahvaltıda muhtarlar ve vatandaşlarla buluştu. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı kahvaltının ardından Üçyol ve İnönü Caddesi'ndeki esnaf ziyaret edildi. Bölgede uzun süren metro inşaatından dert yanan esnaf, birçok dükkanın kapandığını söyledi. İzmir'de trafik ve ulaşım sorununun vatandaşları büyük sıkıntıya soktuğunu dile getiren Cemil Şeboy, bu konuda alınacak önlemlerin projeleriyle birlikte hazır olduğunu belirtti. Şeboy, "İzmir'in 65 kilometre metro hattına ihtiyacı var. Bu olmazsa olmaz bir konu. İzmir daha önce planlamadığı için daracık yollarda, otopark olmadan yaşamaya çalışıyoruz. Trafiğin kesinlikle yer altına inmesi lazım. Bütün dünyada bu böyle, ancak bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi tek başına yapamaz, çünkü metronun 1 kilometresi 50 milyon dolara mal oluyor. Biz bu konuda Belediye ile birlikte çalışmaya hazırız" dedi.


 Belediyelerin böylesine büyük bir projeyi hayata geçirmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Şeboy, "İnşallah Belediye Başkanımızla planlama konusunda ortak bir noktaya varılır, hükümet olarak da biz elimizden geleni yaparız. Ben de bu işin takipçisi olurum" diye konuştu. 


Milliyet Ege 



Geri Dön