27 / 04 / 2024

Cengiz İnşaat, Fethi Paşa Korusu’nda inşaata başlayacak!

Cengiz İnşaat, Fethi Paşa Korusu’nda inşaata başlayacak!

Milliyet Gazetesi'nin yazarlarından Melih Aşık bugünkü yazısında Cengiz Holding'in Fethi Paşa Korusu'yla ilgili açıklamasına yer verdi. İşte Melik Aşık'ın o yazısı...



Fethi Paşa Korusu’nda yapılan garip inşaat işleriyle ilgili Cengiz Holding’den dün açıklama istemiştik. 


Cengiz Holding Koordinatörü Ömer Mafa arayarak merak edilen konularda bilgi verdi. Önce sözü geçen arazinin Fethi Paşa Korusu’nun dışında olduğunu belirtti.


Arazinin tapuda “0” lira gösterilmesiyle ilgili olarak da...


Hüseyin Avni Paşa Köşkü ve arazisinin yüzde 65’inin TMSF’den, yüzde 35’inin ise Zeynel Abidin Erdem’den toplam 51 milyon liraya satın alındığını ancak tapular birleştirilirken usulen “0” lira gösterildiğini anlattı.


Hüseyin Avni Paşa Köşkü iki yıl  önce tuhaf şekilde yanmıştı.


Ömer Mafa köşkün bire bir şekilde yani aynen inşası için hazırlıkların tamamlandığını, inşaatın yakında başlayacağını sözlerine ekledi.


Son şikâyetlere yol açan düzenlemeye gelince... Söylediği şuydu:

- Arazinin alt tarafında bir toprak kayması görüldü. Bu kaymayı önlemek için orada teraslama yapıldı. İş makinesi sokulmasının sebebi budur.


Ömer Mafa gayet kesin ifadelerle söz verdi:

- Bu arazide kesinlikle rezidans vs. tipi  inşaat yapılmayacaktır. Köşk onarıldıktan sonra bir prestij binası olarak kullanılacaktır. Bir ihtimal “Şaban Cengiz Vakfı”nın yönetim binası olabilir. Ancak çevresine başka bina yapılması kesinlikle söz konusu değildir.


Sözlerin tutulmasını bekliyoruz...


Üsküdar Paşalimanı Caddesi'nde hafriyat çalışmaları başladı!


Milliyet/ Melih Aşık


Geri Dön